Напишете дума/думи за търсене

Ален Делон: Ако един шамар е нещо мъжкарско, то аз съм мачо

"Искам да съм негова покорна слугиня – като Мария Магдалина на Исус.” Това е признавала покойната Мирей Дарк, която близо 15 години споделяше живота си с кинозвездата Ален Делон. Жената, която той определяше за любовта на живота си. Днес тя не може да защити любимия си мъж от нападките, които се изсипват върху него.

Със старта на 72-рото издание на фестивала в Кан актьорът попадна на прицела на движението “Жените в Холивуд” (Women and Hollywood), които заявиха, че решението да му бъде връчена почетна награда “Златна палма” е “отвратително”. Основателката Мелиса Силвърстийн каза, че е ужасена от това, че Кан ще почете Делон, тъй като той “публично е признал, че е удрял жени, и твърди, че да си гей, е против природата”.

“Филмовият фестивал в Кан е отдаден на това да предоставя разнообразие и приемственост. Награждавайки господин Делон, Кан награждава и тези отблъскващи ценности”, обяснява още Силвърстийн.

Онлайн петиция, призоваваща киноветеранът да бъде лишен от почетен приз, го определя като “расист, хомофоб и женомразец”. Петицията до момента е подписана от над 18 хил. души. В нея се посочва, че в последните години социалната перцепция на актьора за света и хората, с които го споделя, се е влошила. Не е изненада, че през 2013 г. звездата попада в топ 10 на списание Voici на най-мразени знаменитости във Франция, добавят създателите на петицията. Тогава той бе обвинен от сина си Ален-Фабиан Делон в домашно насилие.

Така запитан по този въпрос в тв интервю, Делон прави изказването “Ако един шамар е нещо мъжкарско, то аз съм мачо”.

Звездата добавя, че е бил удрян от жени и че никога не е “размазвал” представителка на нежния пол.

"Той минава като валяк дори през тези, които обича. Използва хората само и единствено за личните си цели”, твърди Розали ван Бремен.

Техният общ наследник Ален-Фабиан казва, че Делон е биел майка му, като й счупил осем ребра и два пъти носа.

В същото време самият Фабиан не е пример за подражание и горчиво е разочаровал баща си. През 2011 г. Делон-младши организирал парти в апартамента на своя родител в Женева, докато той отсъствал.

По време на купона 16-годишно момиче бива ранено при инцидент с огнестрелно оръжие от колекцията на актьора. За щастие не се стига до фатален край за момичето.

“Прощавай, татко, за всички глупости и ми дай възможност да ти докажа, че може да ми имаш доверие”, помоли в интервюто Фабиан, макар само години по-късно сам да атакува баща си с обвинения.

Най-големият син на Делон - Антъни (от брака му с Натали Делон), по-рано този месец на свой ред обяви в инстаграм, че е бил затварян в клетка с кучета от баща си като дете, за да бъде закален.

Делон, Натали и сина им Антъни
Делон, Натали и сина им Антъни

В тв интервю през 2015 г. кинозвездата освен всичко заяви, че не е против еднополовите бракове, но не подкрепя “осиновяването на деца от еднополови родители”.

Тези негови думи също въоръжават с аргументи критиците му в атаките срещу него днес. Относно присъединяването му към расисткия и антисемитски.

“Национален фронт” актьорът е признавал, че е стар приятел с основателя на партията Жан-Мари льо Пен, с когото се познава от индокитайската война, преди Льо Пен да се заеме с политика.

“Чисто технически Делон не може да бъде обвинен в нищо. Но аз не мисля, че не може да бъде обвинен човек, който споделя подобни сексистки, хомофобски и антисемитски възгледи. Не мисля, че такъв човек трябва да бъде удостояван с почести", коментира Силвърстийн.

Директорът на фестивала в Кан Тиери Фремо защити актьора и каза, че ще бъде почетено неговото творчество, а не възгледите му.

“Не даваме на Ален Делон Нобелова награда за мир. На него му е позволено да мисли каквото си иска”, категоричен бе Фремо.

През миналата година фестивалът обяви "нулева толерантност към сексуалното насилие и злоупотреби от всякакъв вид" на фона на протести, оглавени от Кейт Бланшет и над 80 други холивудски знаменитости и режисьорки.

Самият Делон години наред е отказвал да приеме подобна награда с довода, че присъства в Кан само за да покаже респект към режисьорите, с които е работил.

На почетна “Златна палма” са носители също така други врагове на #MeToo. Това са Уди Алън - обвинен в сексуално насилие от осиновената си дъщеря Дилън Фароу. И легендарният режисьор Бернардо Бертолучи, който също попадна на прицел приживе заради прочутата секссцена от “Последно танго в Париж”, в която героят на Марлон Брандо изнасилва героинята на Мария Шнайдер, без тя да е предварително предупредена за сцената.

“Ален Делон, моят приятел, е хищник, едно от онези прекрасни и неукротими животни, които са на път да изчезнат”. Това пише Бриджит Бардо в предговора на книгата за големия актьор “Делон: Жените в живота ми”.

С Мирей Дарк - любовта на живота на актьора.
С Мирей Дарк - любовта на живота на актьора.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X