Напишете дума/думи за търсене

Махнете черните точки с желатин и мляко

Черните точки освен че не са красиви, са и досадни. Основната причина за тяхното появяване са запушените пори със себум (натурално масло, произвеждано от мастните жлези, за да поддържа кожата жива и гъвкава. Когато пората е отворена, клетките на кожата се оксидират, защото са в контакт с въздуха, което ги прави черни. Как с помощта на няколко натурални продукта може да се отървем от нелицеприятните точки.

Пилинг маска от прясно мляко и желатин

Смесването на тези две съставки ще направи лепкава паста, с която може да отпушите порите.

необходими продукти:

1 с.л. желатин на прах

1 1/2 с.л. прясно мляко

начин на приготвяне:

Сложете в огнеупорна купа желатина и прибавете млякото. Разбъркайте добре. Поставете в микровълновата за 5 секунди. Разбъркайте отново и върнете в печката за допълнителни 5 секунди. Изчакайте да се охлади до хладко и с пръсти нанесете маската върху лицето. Стойте с нея 30 мин, или докато изсъхне напълно. Обелете я. Това ще помогне за отпушване на порите, за свалянето на мръсотията и за премахването на мъртвите клетки. Изплакнете с вода.

Маска с мента и куркума

необходими продукти:

2 ч.л. прясна мента

1/2 ч.л. куркума

1 ч.л. желатин

начин на приготвяне:

Сварете ментата във вода и запазете течността. Сложете куркумата с желатина в ментовата вода и разбъркайте. Оставете настрани, за да се охлади леко. Нанесете по равно върху лицето си с помощта на мека четка. Оставете 20 мин, или докато изсъхне напълно. Обелете маската внимателно и изплакнете със студена вода.

Правете тези маски два пъти в седмицата в продължение на 2-3 месеца, за да се избавите тотално от черните точки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X