Напишете дума/думи за търсене

Диана от “Дяволското гърло”: Карамазов ме беше взел на мушка

Павела заедно с Теодора Духовникова

Павела Апостолова, момичето, което играеше Диана, дъщеря на Мия Язова (Теодора Духовникова) в сериала "Дяволското гърло", завърши преди дни училище.

Тя беше ученичка в испанска паралелка в 157-а гимназия с изучаване на чужд език "Сесар Вайехо".

Павела беше абитуриентка преди дни.
Павела беше абитуриентка преди дни.

Въпреки това младото момиче все още не знае какво да учи и с какво да се занимава, тъй като се колебае между две професии.

"Има време до изпитите и честно казано, не знам по кой път да поема - споделя пред "168 часа" Павела Апостолова. - Със сигурност имам интерес към журналистиката и към актьорското майсторство."

Интересното за тийнейджърката е, че

никога не е учила за актриса,

но въпреки това има завидни успехи пред камерата.

За първи път Павела се появи на екран в третия сезон на сериала "Откраднат живот", където играеше дъщеря на Ернестина Шинова.

Екипът на предаването разполагал с нейно портфолио от снимки и информация, на база на които спечелила ролята.

Режисьорите не бъркат в преценката си, тъй като още тогава забелязали таланта на Павела.

"Те ме подтикнаха към актьорството и ми казаха, че трябва да се развивам в тази сфера и би било добре да поема по този път - спомня си момичето. - Тогава бях още по-объркана от сега, защото бях по-малка и все още не знаех накъде да поема. Помогнаха ми да взема решението поне да се пробвам да кандидатсвам в НАТФИЗ."

Ролята й в "Откраднат живот" беше доста емоционална и тъжна, но безспорно тази в "Дяволското гърло" била по-трудната. За нея й звъннали от екипа на сериала, като изискването било да заснеме видео с монолога на Диана.

"Този персонаж много повече се разви и трябваше изцяло да променя себе си, за да мога да се впусна в ролята на Диана - обяснява Павела. - Защото

тя е на момиче, пълен антипод на мен

Беше трудно да вляза напълно в образа."

По тази причина останалите актьори постоянно давали насоки на абитуриентката. "Целта беше да дразня, да съм лигаво момиченце, което не знае какво иска - обяснява Апостолова. - Успях да подразня и хората. Смятам, че всички са доволни от представянето ми."

От почитателите на сериала става ясно, че Павела е успяла да пресъздаде доста добре образа на Диана. Някои от тях дори се заблудили, че тя е същото дразнещо момиче с широка тениска и кубинки, както и в реалния живот.

Зад успеха на образа стоят не само труд и упорита работа, но и ценните съвети на Теодора Духовникова.

Двете се заговарят на път за Пампорово преди 2 години, когато започват снимките на криминалната драма.

"Теди ме подкрепяше през цялото време - спомня си Павела. - Тя ми каза да бъда себе си, да не се притеснявам от това как ще изглеждам. Вдъхваше ми кураж във всяко едно отношение. Даваше ми съвети в личен план и като цяло на снимачната площадка.

Каза ми доста специални неща,

които останаха в съзнанието ми. Много си допаднахме като хора не само с нея, но и с всички от екипа. Създадохме приятелства и ценна връзка, но всеки един от нас е зает и нямаме толкова много време да се виждаме често. Чувствам се много горда от възможността да застана до такива актьори и професионалисти, защото те наистина са прекрасни. Дадоха ми голям опит."

С Теодора Духовникова и Владимир Карамазов са и най-емоционалните и трудни сцени на Павела. "Много моменти са останали в съзнанието ми, защото беше наистина вълнуващо - разказва младото момиче. - Едни от най-запомнящите се кадри за мен бяха, когато трябва да се кача на покрива на хотела и да седна на един парапет. Това беше ужасяващо, защото имам страх от високо. Въпреки това го преодолях."

Другата сцена, която била доста трудна за Павела, е моментът, в който Мия Язова трябвало да й удари шамар.

"Това беше много емоционално и вероятно ще го помня дълго време - спомня си Апостолова. - Беше трудно да го изиграем. Направихме няколко дубъла."

Тези напрегнати моменти успявали лесно да се забравят благодарение на Владо Карамазов.

На снимките в Пампорово

актьорът се грижел за доброто настроение, а

Павела била обект на честите му шеги

"Той постоянно се шегуваше с мен за какво ли не, но едно от последните неща, които ми каза, е, че след като се излъчи сериалът, аз ще се надуя - обяснява момичето. - Ще се появят много фенове и ще забравя за всички останали. Разбира се, това не се случи, но все пак имаме нужда и от такива закачки по време на снимки."

Прогнозата на Владо Карамазов обаче се сбъдва наполовина. Павела не крие, че в момента се радва на доста фенове и обожатели.

"Всички искаха да разберат кой е убиецът и това беше най-често задаваният въпрос - категорична е Апостолова. - Не мога да повярвам, че имаше толкова голям интерес. Радвам се обаче, че отникъде не изтече информацията,

кой точно стои зад убийствата

Имаше много хора, които се интересуваха, но аз не бях казала на никого, дори и на моето семейство."

Абитуриентката споделя, че близките й не спирали да я подкрепят по време на снимките и й давали кураж. Сега най-важното е да реши какво да следва.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X