Напишете дума/думи за търсене

Удобства от палети в градината (галерия)

Време е да се захванете с обновяване на градината - онова райско кътче, което успява да ви откъсне поне за малко от рутината на ежедневието.

Марковата мебелировка за външни пространства е доста скъпа - особено що се отнася до разчупените и луксозни модели. Затова напоследък стана модно да се ползват палети за изработката им.

Дървените палети са изключително подходящи за направата на различни мебели и аксесоари за градината и терасата.

Те са лесни за изработка, и най-важното доста евтини. С малко умения и фантазия самите вие може да си направите всевъзможни неща от палети.

С тяхна помощ можете да създадете едно много уютно и естетично пространство.

Оригинален разсадник

Малките парничета с метални конструкции много не се вписват в цялостната концепция за чудна градина. И въпреки това страстта ви към отглеждането на плодове и зеленчуци ви кара да използвате добре познатия разсадник.

Е, вече можете да превърнете и него в страхотна част от двора ви.

Идеята е за разсадник от палети.

Изработката му е изключително лесна и не отнема много време. Трябват ви само няколко палети, мотика и лопата, за да може да вкопаете една част от новата си придобивка в почвата. Горните дъски оставете над земята и засадете каквото пожелаете. Съвсем скоро ще имате разсадник за чудо и приказ.

Кокетна ботаническа градина

Не, това не е мираж, напълно възможно е да се случи и в собствения ви дом. Сигурно е, че ако сте от онези запалени цветари, които могат да отгледат всяко растение, търсят информация в интернет до късните часове на нощта, и предимно си поръчват онлайн семена, вместо дрехи, то несъмнено това предложение ще бъда подходящо за вас.

* Трябват ви само няколко палети, с които да оформите пода и стените. Добре ще бъде да ги прикрепите за стабилна основа.

* Може да си оставите разстояние зад дъските, където да позиционирате саксиите, а цветовете им само да се подават закачливо в разгара на топлите дни.

* Също така може и да закачите няколко саксии с любимите си цветя, които да превърнат мястото в мини ботаническа градина, която ще ви радва до края на лятото.

* И за да бъде всичко прецизно до най-малкия детайл, не се лутайте в океана от пластмасови сандъчета, а си направете собствени саксии от палети.

Лесна пътека

Имате алеи в двора, които обаче за нищо на света не желаете да бъдат залети с бетон? А може би имате циментови пътечки, които изпитват спешна нужда да им бъде "внесена" нотка свежест? И в двата случая може да заложите на палетите.

Няколко дъски, подредени по дължината на алеята, ще ви свършат перфектна работа и ще ви помогнат да избягате от стереотипните сиви пътеки. Може да ги наредите върху готовите циментови отливки, настилка от ситни камъчета или пък да ги разположите директно за земята.

Само не забравяйте да напръскате против бурени, за да избегнете опасността от прорастващи тревички между дъските.

Apки и перголи

Да разположите арка в градинския си кът е идеално решение, за което няма да съжалявате.

Прекрасно си подхожда с всякакви каскадни цветя, които можете да позиционирате както в отделни саксии, така и в основата от двете страни на конструкцията.

И все пак, ако сте от хората, които могат с много усилия да отгледат палма, или най-много непретенциозна петуния, то не се отказвайте.

Можете да декорирате арката с воали, завеси, или просто я оставете в оригиналния вид.

Добрата новина е, че тя също може да бъде направена от палети, което автоматично означава да вземете бюджетно приемливо решение.

Кът за отдих

Пейките от палети, в комбинация с правилната декорация, имат уникалното свойство да превърнат част от градината ви в перфектен остров. Можете да ги изработите и сами.

Съвсем спокойно може да направите и стена от дъските, която да внесе нотка комфорт във вашия малък оазис. Декорирането не бива да ви плаши. Ако имате желание, с няколко лесни стъпки може да превърнете пейките в истински шедьовър на изкуството. Обожавате ли аромата на кафе и прекрасните слънчеви лъчи в края на деня...Насладете се на тези моменти на мястото, което ви прави истински щастливи. Подарете си този кът!

Беседка за разкош

Ако разполагате със свободно пространство и много приятели, то несъмнено е време да се замислите за беседка. Вариантът да бъде изработена от палети е чудесен. Ще си спестите много нерви (от безкрайно обикаляне и разглеждане на каталози), а и пари.

И все пак не забравяйте, че може да поканите приятелите да помогнат с по едно рамо.

Като допълнение може да измайсторите и маса за двора или стол-люлка, с които да съберете погледите на всички съседи.

Две в едно - пейка и цветарник

Малката градина се нуждае от функционални решения, с които да оползотворите максимално тясното пространство. За целта заложете на интересни елементи, като тази удобна пейка, която не само усвоява тъмната ниша в двора, но и позволява отглеждането на красиви растения.

Друга идея е поставянето на стъпаловиден ъглов цветарник, който ще усвои неудобните ниши между къщата и двора. Подобни творения можете да си сглобите и сами, като използвате стари палети или дървени щайги.

Вертикална градина

Ето как една обикновена палета може да се превърне в красива вертикална градина, много подходяща за терасата. Бихте могли да засадите както цветя, така и подправки.

Можете да добавите надписи къде какво сте посадили, като използвате перманентен маркер, тебешир или етикетчета.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X