Напишете дума/думи за търсене

Как да изглеждаме скъпо облечени, без да харчим много

Смята се, че жените, които се съобразяват не само с модните тенденции, а и със своята външност и вътрешно излъчване, имат собствен стил.

Стилната жена се съобразява с модата, за да не изостане от духа на времето, но добрият вкус и усетът за стил са по-важни. И за да изглежда елегантна и скъпо облечена, съвсем не е нужно да харчи много пари. Достатъчно е да знае как и къде да пазарува.

Изчакайте разпродажбите в скъпите магазини

Модата не се променя толкова бързо, колкото се опитват да ни убедят производителите на дрехи. Възможно е да изглеждате шик и в модели от миналия сезон, купени на разпродажба. Дънките, деловите костюми, летните рокли, вечерните одежди не се демодират толкова динамично. Още по-малко подвластни на модата са чантите, обувките, ръкавиците и други аксесоари.

Внимателно подбирайте тъканта

Нейното качество в голяма степен влияе на външния вид на дрехата и на това как тя ще стои на фигурата ви. Качествените материи се мачкат по-малко, по-лесно се гладят и перат, а това означава, че вие ще изглеждате елегантна дори след нощ, прекарана в нощен клуб или на парти. Шевовете на дрехата трябва да бъдат прецизни, конците да не стърчат, подгъвът да не виси. Ако се спазват тези условия, дори нескъпите тоалети изглеждат елегантни.

Купувайте универсални дрехи и аксесоари, за да може да ги комбинирате с тоалетите

Черен панталон, който ви стои добре, или черна пола до средата на коляното, ще ви спасят във всяка ситуация. Ако ги съчетаете с официална горна дреха, ще имате вечерен тоалет. Ако облечете риза или сако, може да отидете на работа. Не се колебайте за аксесоарите. Когато те изглеждат скъпо, могат да направят изискан и най-семплия тоалет. Дайте малко повече пари за качествена чанта и подходящи към нея обувки. Бижутата и часовника също трябва да са от сой, а не евтини дрънкулки. Защото стойността на дрехата се определя по-трудно, но евтината бижутерия се разпознава веднага.

Използвайте качествена козметика и парфюмерия

Защото, също както аксесоарите, некачествените се разпознават веднага. Но тук "качествена" не е задължително да бъде синоним на "скъпа". Качествена може да е козметиката и на средна цена. Важното е да се чувствате добре с нея и тя да подхожда на вашия стил.

Намерете си добър шивач

Дори и най-скъпите и качествени дрехи могат да развалят външния ви вид, ако не ви стоят добре. И обратното - в нескъп костюм или рокля, но ушити с подходяща кройка за вашето тяло, ще изглеждате добре.

Бъдете стриктни към външния си вид

Никой няма да си помисли, че изглеждате скъпо, ако токчетата на обувките ви са изядени, имате бримка на чорапа или петно на блузата. Задължително обръщайте внимание на белотата на зъбите, чистата безупречна кожа, хубавият маникюр – те не изискват скъпи козметични процедури, но ефектът от тях е огромен. Поддържаните лъскави коси и подходящата прическа ще придадат стил и елегантност на цялостния ви облик.

Не пренебрегвайте аутлетите и базарите

Може би те не са мястото за купуване на вечерен тоалет, но там може да се сдобиете с маратонки, долно бельо, дънки, дрехи за вкъщи и така да икономисате пари за покупка на по-скъпи вещи.

Не се подавайте на спонтанното желание да си купите нещо

Особено ако това е петият чифт джинси във вашия гардероб. Повечето ненужни и неподходящи неща се купуват под влияние на първия порив, а това е неоправдано харчене на пари.

Използвайте онлайн магазините

Всеки уважаващ себе си производител на дрехи, обувки и аксесоари има собствен уебсайт, където продукцията може да се купи на значително по-ниска цена, отколкото в обикновените магазини и базари, а асортиментът и размерите са повече. Освен това на тези сайтове често има разпродажби и намаления, достъпни само на онлайн купувачите. Все пак бъдете предпазливи, защото са възможни несъответствия на размери, кройки и материи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X