Напишете дума/думи за търсене

Хьон Сон Уол - любимата на Ким Чен Ун

Той е един от най-младите диктатори в света и човекът, който държи абсолютната власт в Северна Корея. След смъртта на баща си Ким Чен Ир през 2011 година той поема управлението в Пхенян. От ранна детска възраст съществуването на Ким Чен Ун е пазено в тайна. Той учи в международно английско училище в Швейцария, но под псевдоним. Има две висши образования - едно по физика и едно във Военната Корейска академия. Още от деня на неговото избиране за върховен лидер на КНДР му се носи славата на жесток човек, който има странни вкусове.

За личния живот на

лидера на Северна Корея

се знае твърде малко и често част от историите се оказват неверни.

В живота си Ким Чен Ун е свързван с няколко жени. Официалната му съпруга Ри Сол Джу е бивша певица. Според някои спекулации тя е била избрана за първа дама, защото физически напомняла на съпругата на вечния президент и основател на Северна Корея, починалия Ким Ир Сен.

Не съпругата на Ким Чен Ун обаче е под светлините на прожекторите в последните седмици. В делегациите на севернокорейския лидер се появи една дама, която светът доскоро смяташе за екзекутирана. Тя обаче е не просто жива, а отново е

обявена за негова любовница

Хьон Сон Уол е една от най-красивите и влиятелни жени в Северна Корея. Тя е и певица от женската група "Моранбон", а най-популярната й песен възпява работничка в текстилна фабрика. Член е и на ЦК на Корейската трудова партия.

От години името на красавицата е свързвано с това на Ким. Смята се, че това е първата дама, завладяла сърцето му.

Тя е по-млада от него със седем години, а двамата се познават още от тийнейджъри.

В миналото, преди да бъде обявена за мъртва, Хьон Сон Уол е смятана за любовница на Ким. Тази връзка се предполага, че е продължила десет години, но Ким Чен Ир, бащата на Ким Чен Ун, яростно се противопоставя на това.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X