Напишете дума/думи за търсене

В кои страни Коледа е забранена?

СНИМКА: pixabay

В много мюсюлмански държави празнуването на Коледа е забранено заради религиозни или други причини. В някои страни, ако решите да празнувате, може дори да попаднете зад решетките.

Светът е Коледа, но това не е напълно точно, пише Vesti.bg. Ако сте Гринч по душа, има доста места, където по това време на годината можете да се спасите от коледната истерия.

Хората в Саудитска Арабия имат ясна представа какво могат да правят и какво не. Ислямските закони далеч не включват правото на честване на коледните празници. 

Нещо повече - през 2013 г. страната задържа повече от четиридесет души за "Заговор на Коледа". 

Не само, че хората могат да бъдат глобени за почитане на празниците, но и могат да бъдат поставени зад решетки за това. 

От години Сомалия също е наложила национална забрана за честването на Коледа. Местните християни, които искат да почетат Рождество Христово, обикновено поемат голям риск и празнуват тайно. 

Не само, че Коледа е трайно забранена в Северна Корея, но и всички религиозни практики, които не са одобрени от държавата, могат да бъдат строго наказвани от закона. 

Въпреки, че Коледа не е официално забранена в Япония, управляващите не приемат деня за официален празник и той не е обявен за почивен. Това е така, защото християнството не е доминираща вяра в Япония и малко хора празнуват на 25 декември. 

Комунистически Китай е следващата, която не чества Рождество. Този факт обаче далеч не спира местните да търсят други начини, по които да празнуват Коледа.

Сърбите празнуват Коледа. Но я празнуват по Юлианския календар - на 7 януари.

Така че ако искате да избягате от истерията тук, можете да се спасите в съседната ни страна. А когато Коледата тук приключи, ще можете да се върнете преди истерията там да е достигнала връхната си точка.

Ако все пак смятате, че и там няма да се спасите от Марая Кери, можете да изберете много по-екзотични места.

В Азия например, в страни като Монголия и Тайланд, където официалната религия е будизъм, 25 декември не е нищо повече от един обикновен ден.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X