Напишете дума/думи за търсене

Беседката - отлично място за почивка (галерия)

Снимки pixabay.com и make-self.net

Във всеки двор, без значение каква е площта му, ще се намери подходящо място за беседка. Формата й може да бъде разнообразна, важното е да има колони и покрив. Най-простият вид е от четири колони и равен или четирискатен покрив, но нищо не е задължително, защото е въпрос на вкус. Пейките или столовете обичайно се поставят край стените, а в средата се разполага маса.

Има кръгли или многоъгълни беседки, както и такива с покрив като купол. Леката постройка може да е и с плътно затворени стени или пък с по-леки ажурни. Понякога беседката може да изглежда като малка къщичка, дори с вратички, или просто като навес. Материалите за изработката също са изключително разнообразни, защото включват дърво, метал, камъни.

Стилът на беседките в голяма степен зависи от страната, в която се намират. Много често характерът на постройката се задава в колоните й, като важна роля играят орнаментите. През лятото беседките са изключително привлекателно място за събирания на двора, затова е необходимо да има осветление. Имайте предвид обаче, че то би могло да привлече неприятни насекоми. Ето няколко идеи, които ще ви подскажат коя беседка е най-подходяща за вашия двор.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X