Напишете дума/думи за търсене

8 неща, с които прането става перфектно

Обичайно в пералнята сипваме препарат, слагаме мръсните дрехи и пускаме желаната програма. Има обаче 8 неща, които ще помогнат крайният резултат да е перфектен.

* Представете си колко бактерии, плесен и други замърсители минават през пералнята машина и дори остават в нея. Водата за уста може да свърши работа за дезинфекция. Трябва само да сипете от нея в отделението за течен препарат и да пуснете на пълен цикъл.

* Алуминиевото фолио отнема от статичното електричество на материите. Затова пуснете при прането топка от него.

* Кълбо от чиста вълна в светъл цвят сред прането, ще го направи много по-меко.

* За да излезе прането без гънки от сушилнята, пуснете вътре няколко кубчета лед.

* Ако искате дрехите на миришат неповторимо, може преди фазата на плакнене да добавите няколко капки от любимото си етерично масло.

* Цветни и бели тъкани може да се перат заедно, стига да си имате "ловец" на цвят. Направете го, като накиснете чиста бяла кърпа, без значение от материята, в разтвор от вода и сода. Извадете я и я оставете да изсъхне напълно. После я сложете при комбинираното пране.

* Балсамът за коса върши същата работа като омекотителя. Ако последният е свършил, но имате балсам, разтворете четвърт чаша от него в топла вода и накиснете в нея дрехите, преди да ги пуснете в пералнята.

* С помощта на шампоан за коса може да отстраните петна от ръбовете на яката на ризите. Трябва да нанесете от него върху замърсените зони и да оставите така за 15 минути, преди да поставите дрехата в пералнята.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X