Напишете дума/думи за търсене

6 причини, заради които разводът е за предпочитане пред лошия брак

Когато се оженим, сме абсолютно сигурни, че най-накрая сме намерили правилното за нас човече. Статистиката обаче сочи много по-различни резултати - един от всеки 4 брака завършва с развод.

Но това не бива да ви разстройва, защото има много добри неща, които разводът може да донесе в живота ви.
Представяме ви 6 причини, заради които е по-добре е да си тръгнете, отколкото да останете в нездравословен брак.

Ще имате по-голям шанс да срещнете „правилния“

Когато сте женени, несъзнателно се опитвате да стоите далеч от противоположния пол, за да не предизвиквате ревност у партньора си. По този начин пропускате много възможности със страхотни хора, с които може да се сприятелите. Това не е лошо, когато сте щастливо женен. Но ако смятате, че бракът ви отдавна ви задушава, разводът може да ви помогне да изчистите пътя за среща с правилния партньор в бъдеще.

След неуспешен брак имате много опит, който може да ви отвори вратата да се влюбите отново и да намерите подходящия човек, с който да прекарате остатъка от живота си. Някои проучвания показват, че хората, които се женят повторно, са по-малко склонни да се разведат, защото този път познават себе си по-добре и са сигурни в това, което търсят в човека до тях.

Може да отделите повече енергия за вашето личностно израстване

Ако останете в нездравословен брак за дълго време, вашето емоционално благополучие винаги е подложено на риск.
Спомняте ли си старите си хобита или нещата, които преди доста време ви доставяха удоволствие? Човекът до вас ви подкрепя ли вашите решения и мироглед? Наслаждавате ли се на живота си в момента? Ако отговорите ви са „не“, може би е време да направите някои промени в личния си живот.
Оказва се, че лошият брак може да ви попречи да правите нещата в живота, които искате да правите, или да имате неща в живота, които заслужавате. Така след развод най-накрая може да спрете да влагате цялата си енергия във връзка, която вече не работи и да я използвате за други важни области от живота си.

Ще се почувствате по-щастливи

Когато излезете от лош брак, губите съпруг или съпруга, но вместо това получавате щастие. Животът е твърде кратък, за да го хабите с противоречиви хора и в нездравословни отношения. И ако чувствате, че вашият брак само ви кара да се чувствате неудовлетворени и нещастни, определено е време да си отидете.
Разбира се, разводът може да предизвика шок в началото, но по-късно ще може да обърнете тази страница и да отворите нова глава в живота си, която може да бъде много по-невероятна от предишната. Някои изследвания показват, че и мъжете, и жените се чувстват по-щастливи до 5 години след края на браковете си, защото се чувстват по-доволни от живота си.


Вашите деца също ще бъдат по-щастливи

Много двойки осъзнават, че са недоволни и все още решават да останат женени „заради децата си“. Но това е наистина лоша идея. Децата ви може да чуят сарказма и споровете ви и не е изключено постоянно да се чувстват стресирани от напрежението във вашия нещастен брак.

В крайна сметка, те може да се объркат за това какво са здравословни отношения, което може да доведе до огромни проблеми в бъдещия им личен живот. Така че, ако не искате да съсипете психологическото състояние на детето си, трябва да му покажете как да уважава партньора си и как се прави компромис. И не забравяйте златното правило - щастлив родител е равно на щастливо дете.

Вашето здраве може да се подобри

Повечето хора вярват, че бракът може да укрепи здравето им, но в случай на лош брак работи в обратна посока. Един нещастен, наблъскан с конфликт брак може да бъде по-лош за здравето ви, отколкото ако сте несемеен или щастливо женен.

Проучванията потвърждават, че животът във враждебен дом може да бъде толкова физически вреден, колкото прекалено много пиене или хроничен стрес на работното място. Така че, ако все още не сте се разделили със съпругата или съпруга си, които не са вашата „по-добра половина“, не забравяйте, че сте изложени на повишен риск от сърдечни заболявания, рак, артрит, диабет и по-слаба имунна система. Освен това дори и малки разрези и рани по кожата ви ще зараснат с 40% по-бавно.

Ще започнете да изглеждате по-добре
Дори и да не възнамерявате да правите диета или да си слагате ботокс след развод, все пак може да забележите някои неочаквани промени във вашия външен вид. Много хора признават, че са се преобразили отвътре, защото са започнали да се чувстват по-добре и по-живи. И когато вътрешното им Аз започва да цъфти, външният им вид бавно се трансформира към по-добро.

След голям жизнен преход като развода повечето хора са склонни да се променят външно нарочно - започват да тренират, сменят гардероба си, актуализират грима си... Тези промени също помагат да се подобри самочувствието им и чувството им за благополучие.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X