Напишете дума/думи за търсене

5 тенденции, които може да навредят на здравето

Понякога, ако следвате нови здравословни тенденции, всъщност може да си навредите повече, отколкото да си помогнете. Затова може да се обвиняват първоначално маркетолозите, които прокарват трендове, насочени към младите хора, които имат здрави и силни тела. Но тези, които имат някои хронични заболявания или други медицински състояния, трябва да бъдат много внимателни към здравословните тенденции, които са решили да следват.

Ние от „МИЛА“ искаме да споделим с вас резултатите от някои изследвания. Помнете, че не всичко, което изглежда безопасно, е здравословно за всеки.

1. Тренировки с висока интензивност

Хората, които мечтаят да имат перфектно тяло, смятат, че този начин на трениране върши чудеса с магическа пръчка. Но проучване, проведено от Рутгерс Юнивърсити, показва, че индивидите, които редовно правят тренировки с висока интензивност, са по-предразположени към възпаление на коленете и раменете. Ако сте начинаещ в даден спорт и решите да отслабнете бързо, това определено не е добър вариант за вас.

Помнете, че винаги преди тренировка трябва да загреете добре тялото и постепенно преминавате към по-интензивни упражнения.

2. Паста за зъби с активен въглен

Напоследък стана модерно използването на въглен не само за прочистване на стомаха, но и за козметични цели. Ако искате да използвате паста за зъби, която съдържа активен въглен, трябва да помните, че тя е абразивна. Почиствайки повърхността на зъбите, тя частично изтрива емайла, който, за съжаление, не се възстановява. Това прави зъбите по-чувствителни и по-небляскави. В допълнение на това малки парченца от въглена може да се забият в пломби и други неравности, причинявайки дразнене.

3. Промивка на влагалището

Този метод на почистване може да доведе до промени в микрофлората на вътрешните полови органи, дразнене, сърбеж и бактериална вагиноза. Освен това може да увеличи двойно риска от развитие на рак на шийката на матката.

4. Витамини без рецепта

Лекарите често ни напомнят, че приемането на витамини твърде често без рецепта може да има отрицателни последици. Ако предозирате с витамин С, това може да доведе до образуването на камъни в бъбреците.

Ако смятате, че не получавате достатъчно хранителни вещества, помислете за промяна на диетата си и се консултирайте с диетолог, който може да ви осигури добър хранителен план.

5. Кегел упражнения

Упражненията на Кегел са предназначени не само за жени, но и за мъже, и ако се правят правилно, те трябва да засилят мускулите на тазовото дъно. Но този вид упражнения са много противоречиви. Ако човек има болка в таза или инконтиненция на урина, това упражнение може да влоши нещата или да навреди на пикочния мехур и бъбреците. Освен това много хора правят това упражнение по неправилен начин или правят твърде много повторения, надявайки се да получат по-бърз резултат.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X