Напишете дума/думи за търсене

8 ползи от активния въглен

Повечето от нас се сещат за него, когато имаме позиви за повръщане хранително отравяне или сме прекалили с алкохола предишната вечер.

Активният въглен обаче има далеч повече и разнообразни приложения в живота ни.

При ухапване от насекоми

Започва сезонът на комарите, а с тях и досадните ухапвания от тези насекоми. Следващия път, когато се сдобиете с такъв дар, опитайте да потушите дискомфорта с активен въглен. Същото важи и за ужилване от пчела и при обриви от отровен бръшлян.

Смесете една таблетка активен въглен с 1/2 с.л. кокосово масло. Нанесете върху поразения участък, повтаряйте това през половин час, докато сърбежът утихне.

Удачен при акне

Той чисти порите на кожата, черните точки и досадното акне. Всичко, което трябва да направите, е да смесите 1 таблетка активен въглен с 2 ч.л. гел от алое вера и да нанесете върху лицето. След като микстурата изсъхне, отмийте.

Избелва зъбите

Петната от кафе, чай, вино, червено цвекло и други цапащи зъбния емайл продукт може да се махнат с активен въглен. Освен това защитава от кариеси и ни отървава от лошия дъх.

Намокрете четката за зъби и потопете в активен въглен. Изтъркайте зъбите, сръбнете глътка вода и изплакнете устата. Изплюйте и измийте добре. За по-добри резултати повтаряйте това 2-3 пъти в седмицата.

Облекчава газовете

Ако се чувствате подути след хранене, изпийте 500 мг активен въглен с чаша вода един час преди да консумирате храни, които образуват газове.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X