Напишете дума/думи за търсене

Неща в живота, заради които не бива да се срамуваме

Понякога обвиняваме себе си за начина, по който живеем живота си, защото той не е толкова съвършен, колкото ни се иска да бъде.

Когато разговаряме с приятелите си или воайорстваме из социалните мрежи, от време на време стигаме до извода, че животът ни бледнее в сравнение с този на околните.

Кои са често срещаните неща в живота, заради които всички сме склонни да се срамуваме?

Изборът на професия

Колкото по-необичайна и по-малко платена е работата, толкова повече сте склонни да се срамувате от избора си на професия. Съмнението в собствените ви възможности е още по-голямо, ако притежавате квалификация за по-стабилна работа с по-добра заплата, но въпреки това сте избрали различен път в кариерата. Натискът е още по-голям, когато приятелите ви продължат да се изкачват по корпоративната стълбица. Но ако сте доволни от работата си, трябва да се гордеете с това, което правите, независимо каква е тя.

Липса на способности

Възможно е да се депресирате заради липса на способности в нещо, но не трябва да се срамувате от това. Всеки има своите силни и слаби страни, така че ако не сте добър в конкретна област, това не ви прави втора ръка човек. Огледайте се за силните си страни и наблегнете на тях.

Приятели и партньори, които сте избрали

Може да имате партньор или приятели в живота си, които другите хора смятат, че не са достатъчно добри за вас. Но ако се отнасят добре с вас, няма значение дали околните ги считат за „загубеняци“ или неподходящи. Трябва да се радвате, че в света има хора като тях, които се грижат за вас.

От миналото си

Ако се срамувате от миналото си, е малко вероятно да успеете да оцените настоящето и да гледате напред към бъдещето. Приемането на миналото ви като нещото, което ви е оформило, е един от начините да започнете да обичате себе си. Ако сте дошли от лошо място, нека това ви напомня, че сега сте по-добре или че може да бъдете по-добре.

Състоянието на връзката

Може би предпочитате да сте несемейни или смятате, че е по-добре да се разведете с партньора си. Не бива да се срамувате, ако изпитвате желание да не бъдете с някого.

Че си различен

Винаги е било трудно да бъдеш част от малцинство, така че не е от полза, ако и вие се почувствате зле от това, че сте различни. Вместо да се опитвате да се впишете и да бъдете част от мнозинството, трябва да прегърнете своята уникалност и да я използвате добре.

Нещата, които можете и не можете да си позволите

В този материалистичен свят не е необичайно да се срамувате, ако не може да си позволите маркови и модерни неща. Трябва обаче да запомните, че етикетите не трябва да ви определят като човек. Живейте в рамките на своите средства и бъдете доволни от това, което имате.

Тегло и физическа форма

Определени килограми, размери на дрехи и форми на тялото може да са за предпочитане в медиите, но това не е добра причина да се срамувате от тялото си. Здравето трябва да е по-важно от начина, по който изглеждате. Погледнете се в огледалото и си кажете, че сте красиви, защото това е истината.

Интересите, които имате

Дори хобитата имат различни статуси в очите на обществото. Но ако наистина ви е приятно да четете, да сте част от певчески хор, от трупа за народни танци, обичате да плетете и прочие интереси, вие трябва да се гордеете с това. При условие, че не вредите на никого, трябва да сте свободни да проявявате интерес към нещо.

Да сте емоционални

Това, че сте възрастни, понякога означава, че се очаква от вас да не проявявате твърде много емоции. Помнете - вие не сте робот и трябва да бъде позволено да изразявате чувствата си. Затова оставете сълзите да се търкалят, когато сърцето ви боли или дори просто гледате филм, който ви докосва. Не е необходимо да се срамувате от себе си, когато се изразявате и не можете да пренебрегвате чувствата си, когато нещата наистина ви засягат.

Начин на обличане

Може би обществото има определени идеи за това как трябва да се обличате, но не слагайте вашето различно разбиране към модата към нещата, от които трябва да се срамувате. Дрехите ви трябва да са ваше решение, затова ги носете със самочувствие.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X