Напишете дума/думи за търсене

Неща, на които една майка трябва да научи сина си

Да бъдеш майка на син, означава да си неговият най-добър приятел и най-големият му фен.

Вие сте най-важната жена в живота му, неговата първа учителка и тази, чието одобрение ще търси до края на живота си. От „Мога ли да си поиграя с тях?“ до „Трябва ли да я помоля да се омъжи за мен?“

Ако сте майка на момче, задачата ви не е лесна, но ако го научите на тези неща, то тогава ще изпитвате привързаност и обич един към друг през целия си живот.

Да изразява чувствата си

Понякога ще му се иска да изкрещи от чувство на неудовлетвореност и или да се скрие от срам в най-тъмния ъгъл. Ще плаче от страх или ще си хапе устните от вълнение. Не потискайте изразяването на усещанията му. Напротив - говорете му чрез емоциите си, така че някой ден, когато той порасне, ще разбере разликата между ядосан и смутен; между разочарование и скръб.

Научете го да помага в домакинството

как да пране пране и заредете съдомиялната машина и изгладете ризата.

Да знае откъде се пуска пералнията, как се използва съдомиялната и на какви градуси е добре да глади ризата си. Това не само ще помогне на него да е по-самостоятелен, когато вече не живее в бащината къща, но и със сигурност съпругата му ще ви благодари.

Научете го да обича книгите

"Децата стават читатели върху скута на родителите си."

Емили Бухвалд

Предложете на сина си възможност да научи нови неща, да повярва във въображаеми места благодарение на книгите. Нека ви види да четете – от романи до статии в пресата. Помогнете му да разбере, че писането на истории е начин да оставиш нещо след себе си.

Насърчавайте го да танцува

Танцът, ритъмът и музиката са културни вселени. Без значение къде отиваш, без значение кой ще срещнеш техният език се разбира от всеки.

Обяснете му, че силата на мъжете се състои в тяхната решителност, почтеност и красив ум

Примерите за мъже с големи мускули и наметало, сещате се за Батман, ще обкръжат вашия син още от раждането. Но се уверете, че той знае и за мъжете, служещи си с мозъка (Алберт Айнщайн), с перото (Иван Вазов), с решителността (Левски), с безстрашието (Нийл Армстронг) и прочие.

Обяснете му, че силата на жените се състои в техния красив ум, решителност и почтеност

Класическите красавици като принцеса Жасмин и Барби ще обкръжат вашия син още от раждането. Но се уверете, че той знае за жените, които са красиви и заради мозъка си (Мари Кюри), заради перото (Блага Димитрова), с решителността (Райна Княгиня) и безстрашие (Амелия Еърхарт) и прочие.

Бъдете пример за красива жена с мозък, решителност и почтеност.

Вие вече сте всички тези неща. Ако понякога изпитвате колебания в себе си и в своите способности да направите нещо, припомнете си това:

а) носили сте живот в себе си

б) с почти непосилни усилия сте го докарали на белия свят

в) грижили сте се за новородено

г) с целувка сте пропъждали болка

д) научили сте някого да чете

е) научили сте дете да се храни само

ж) чистили сте акита, без да повърнете

з) обичаше достатъчно дете, за да може да даде живота си за него, независимо дали е ваше или не

и) намерили сте начин да бъдете силни, когато дете страда

Вие сте супергерой. Не се съмнявайте и за секунда

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X