Напишете дума/думи за търсене

19-те зодии на маите

Kumk'u – 1 юли-20 юли

Знаете ли, че крокодилите оцеляват през мезозойската ера, дори след изчезване на динозаврите, както и на повечето влечуги? Той е вашето духовно животно, което е преминало през оцеляване и адаптация през цялото си съществуване. Започвайки от дъното, то търпеливо си проправя път.

Това е подобно на това как бихте могли да действате в много ситуации. Не сте от онези хора, които очакват всичко да им бъде поднесено на тепсия. Разбирайки, че са необходими усилия, вие сте повече от готови да работите упорито и да изчакате, докато настъпи моментът, за да извлечете ползите. Не сте голям любител на огромните промени, но може лесно да постигнете това, което сте си набелязали.

Wayeb ’ - 21 юли до 25 юли

Времетраенето на тази зодия е само 5 дни. През този много специфичен период маите вярвали, че нещо не е наред и че всичко е неуравновесено. За хората, родени през него, се твърди, че имат връзки с други реалности и духове, които минават покрай земята. Твърде вероятно е да сте много духовни и да се интересувате от отвъдния живот, небето и прераждането.

Pop - 26 юли до 14 август

Това е още един знак, който се отличава с лидерство. Хората, родени през този период, лесно преодоляват проблемите и постигат целите си с лекота. Ако сте шеф или мениджър, вие сте обичани от екипа си заради вашата положителна природа, която винаги е готова да помогне. Мнозина ще ви видят като приятел, независимо дали сте колега, съсед или нов познат.

Земни и лесни, вие винаги сте готови за нови преживявания и показвате на хората как може да се освободят от задръжките си и да се забавляват.

Wo - 15 август до 3 септември

Този знак е много подобен на Ch'en и Sak. Черпи сила от нощния мрак. Вашата зодия има два символа - ягуара и жабата.

Блестящ сте в лидерството, подобно на животното от рода котки, но също така обичате предизвикателствата и сте много адаптивни като земноводното. Харесвате мистерията и винаги искате да откривате нови места.

Опитайте се да излизате на разходки през нощта сами или с кучето си, за да открийте спокойствието и тишината, които нощта може да ви предложи.

Sip - 4 септември до 23 септември

Хората, родени под знака на Sip, са свързани с огъня и въздуха, което ги прави много мощни личности, свързани с гората и конкретно с елена, което е вашето духовно животно.

Нежни и грациозни, имате качества на елените – вие сте чувствителни и понякога уязвими, търсейки мир в живота си. Ако нещо нарушава хармонията в битието ви, например спор, може да избягате от ситуацията, докато сте разстроени, и да се върнете към разрешаването на ситуацията, когато сте готови да го обсъдите спокойни.

Zotz - 24 септември до 13 октомври

Духовните животни на този знак са прилепът и рибата, които са две много различни същества, но умеят да се движат много добре в средата си.

Поради това вашите елементи са въздух и вода, което ви прави много чувствителни и интуитивни към света около вас. Много е трудно да ви заблудят, така че лесно забелязвате лъжците. За другите не е толкова лесно да могат да видят отвъд розовите очила и да открият истинската страна на хората.

Като дълбок характер, винаги мислите за тези около вас и как нещата може да се подобрят, събирайки различни предложения, за да стигнете до решение.

Sek - от 14 октомври до 2 ноември

Този знак е свързан със земята и небето, затова е вероятно да сте очаровани от всичко над вас - съзвездия, планети дори различни духовни реалности.

Като човек, който е много практичен, дори и да сте въвлечени емоционално в дадена ситуация, може да оставите това настрана, за да създадете ефективен план за действие, когато е необходимо.

Ако познавате някой, който е в лоши отношения, но се опитва да покрие пукнатините с оправдания, вие сте някой, който ще му обясни, че липсата на щастие е в основата на проблема, носейки осъзнаване и мъдрост на човека, който се нуждае от тях. Бихте могли да бъдете чудесен съветник или посредник във вашата приятелска компания.

Xul - 3 ноември до 22 ноември

Подобно на K'ank'in, Xul са свързани с духовото животно на Кучето. Тези животни са много популярни сред хората като невероятни спътници, осигуряващи безусловна любов, лоялност и обич, които рядко се предлагат в такава степен от другите животни.

Маите вярвали, че Кучето е ключът към отвъдното, което ще ви преведе през мост към следващия ви живот. Най-вероятно вярвате в прераждането и не се страхувате от смъртта. За вас тя е ново начало.

Yaxk'in' - от 23 ноември до 12 декември

Вие сте свързани с бога на маите на Слънцето, наречен Ах Кин.

Той е бил защитник срещу болести, тъмнина и негативност. Като роден лечител, вие сте изключително полезни за тези около вас. Дори и някой да има лош ден, той се чувства така сякаш може да изтриете отрицателните мисли, циркулираща в мозъка им, и да ги замените с щастливи.

Успявате да успокоите околните, но когато имате проблем, изпадате в паника.

Не забравяйте, че всичко ще е наред и трябва да потърсите съвета на други хора, за да ви убедят, че притесненията всъщност са само в главата ви.

Mol - 13 декември до 1 януари

Това е последният знак в календара на маите, който го прави нещо средно между Стрелец или Козирог. Това е още една зодия, която е свързана духовно с ягуара, което й дава сила в живота. Вие сте в състояние да се отскубнете от трудни ситуации в битието си, превръщайки ги в уроци вместо неуспехи. Ако се изправите пред проблем, това ще ви разстрои, но в края на деня ще излезете по-силна от създалата се ситуация.

Вие сте много духовен индивид и страхотен лидер, от вас става отличен йога учител. Хората около вас се чувстват спокойни и релаксирани. Черпите силата си от дъжда, така че ако имате веранда, седнете там, когато вали, за да чуете прекрасните шумове на природата.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X