Напишете дума/думи за търсене

Съвети от готвачи - как да разберем дали ресторантът си струва

Дори и да харесвате определена верига ресторанти, трябва да знаете, че качеството на храната, която сервират на различни места, зависи от ръководството и персонала. За да не изпадате в неприятни ситуации, готвачите и други служители на кафенета и ресторанти споделиха пред „МИЛА“ собствените си наблюдения, които може да ни помогнат да прогнозираме колко добро ще бъде яденето, преди още да ни го донесат, и колко чисто е наистина в заведението.

- Когато сервитьорът не може да препоръча храната, това е лош знак. Добрият ресторант не позволява просто на сервитьорите си да пробват храната, която предлага, ами ги обучава и в менюто, за да може да дават обратна обратна връзка на клиентите.

- Ако на влизане в ресторант не забележите никой да се храни, а има достатъчно заети маси, това означава, че поръчките от кухнята се издават бавно и това не е вашето място.

- Преуморен персонал. След като сервитьорите и готвачите не може да подвият крак дори за секунда, смятате ли, че ще имат време да измият достатъчно добре приборите, с които се храните, и тоалетните, които посещавате?

- Ако ресторантът поддържа твърде голямо меню, това не е добър знак. Шансовете част от храната да е замразена са гигантски. Освен това е трудно да обучиш хора да бъдат добри в правенето на 40 различни неща, така че качеството ще пострада.

- Разгледайте солниците. Ако са мръсни, в кухнята вероятно е нетърпимо мърляво.

- В понеделник храната винаги е най-свежа.

- Не купувайте напитки в развлекателни центрове като боулинг алеи, басейни и прочие, където много рядко чистят бирените инсталации, които гъмжат от мухъл.

- Ако обичате етническа храна и всички клиенти в ресторанта са от въпросния етнос, вероятно гозбите, които ще поръчате, ще са страхотни.

- Ако в ресторанта има кафе машина, която се вижда, погледнете към мущука за парата. Ако е покрит с бяло, това означава, че не го почистват след като варят прясното мляко за капучино. Най-вероятно барманите не пускат пара след загряване на млякото, което означава, че вътре в дюзата на мущука има остатъчно мляко, което изгаря и генерира бактерии. Не поръчвайте кафе в този локал.

- Отворената кухня е тенденция днес. Ако влезете в сравнително ново място и кухнята е в затворено пространство, това може да е знак, че собствениците вероятно имат какво да скрият.

- Преди да седнете на масата, минете през тоалетната и вижте колко добре е поддържана. Това трябва да ви каже всичко, което трябва да знаете за ресторанта.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X