Напишете дума/думи за търсене

Павел влюбен до уши, Венци Венц живее втори живот

Маркетинг специалист с ценз по философия и възпитаник на Военноморското училище в Бургас гъделичкат вкуса за качествен хип-хоп на бг публиката в диапазона 5-45 в момента. След като вдигнаха левела си като артисти с парчета като „Без религия“, „Добър живот“ и „Хавана“, Павел и Венци Венц пуснаха най-личната си песен до момента „Не бих могъл“. Колаборацията им с Любо Киров вече в Топ 5 на най-излъчваните парчета в родния ефир, а по нея въздишат както тийнейджърките, така и техните майки. В режисираното от Виктор Антонов-Рик видео своя дебют пред камера прави 9-месечната Агуая, дъщерята на Венци. Павел избира за свой партньор половинката си в реалния живот - модела Кристина Нгуен, която публиката припозна и като участник в последния сезон на Master Chef. Три седмици преди да пуснат новия си албум Upgrade попитахме Павел и Венци без какво действително не могат и коя е движещата сила на тяхното братство по рима. Отговорите от първо лице вижте тук.

„Не бих могъл“...

„Моторът е единственото нещо, което ми дава самостоятелност и миг спокойствие, да карам ми е медитация“, казва Павел. Бутиковата машина е вдъхновена от дизайна на возилото, с което Крисчън Бейл бягаше от лошите като „Черният рицар“.

Павел е обсебен от Батман и неслучайно една от първите песни на дуото от периода, в който Николов работи като продавач в магазин, а Венци кове рекламни стратегии на бюро в агенция, е кръстена именно на супергероя. „Не бих могъл без да открадна малко време за себе си и да си събера мислите. Имам моменти, в които тишината ми действа изцеляващо. Писането на текстове е моята най-добра медитация. Играта с думи ми дава едно особено спокойствие и усещане за сигурност. Щом може да изразиш в рима всички процеси, които се случват в главата на един човек, значи може да контролираш творческия хаос и в своята собствена“, отговаря Венци.

Венци Венс дъщеричката си
Венци Венс дъщеричката си
Естествено, в центъра на неговата вселена стои малката Агуая. „Агуая е онази огромна душа, която ме накара да усетя рязката метаморфоза на това да се превърна от безгрижно момче в мъж. Усмивката на всяко едно дете прави възрастните по-добри хора, а усмивката на твоята собствена рожба те прави супергерой! Бих искал дъщеря ми да израсне като спокоен, емоционално интелигентен човек, който не се страхува да преследва свободата и щастието си“, казва завършилият философия рапър.

Хубавицата от виетнамски произход Кристина е първата жена, без която Павел не може да си представи живота си. „Това е колкото страшно, толкова и вдъхновяващо. Разиграната сценка на скандал във видеото не бива да ви заблуждава – с Криси се караме само докато разцъкваме героите си в „Лига" (б.а. фентъзи игра). Аз съм опериран от ревност. Тя е моят човек“, откровен е Николов.

Трудните моменти

Павел губи баща си като тийнейджър. Следват доста турбулентни години, в които се опитва да се примири с гнева от изгубения шанс да растат заедно. Слиза от пързалката на пороците навреме. „Имах късмет, защото много приятели свършиха по затворите или по-зле“, лаконичен е той. През 2018-а семейството му е изправено пред ново изпитание – сестра му, която е едва с година по-малка от него, е диагностицирана с тумор в мозъка. Светило в неврохирургията лети от Хановер, за да спаси живота й. След като се възстановява от интервенцията, тя заминава за 4 месеца в Азия с мъжа си. „Обиколиха Виетнам и Тайланд и се чувстват прекрасно. С Венци отдавна си говорим, че трябва да направим такава пауза и да излетим към някое екзотично място с нашите момичета, за да рестартираме емоционално. Надявам се да го направим по-скоро и като жест за себе си, а не след трагедия, която ни е накарала да си пренаредим приоритетите, както беше при сестра ми“, казва Павел.

За Венци първият шамар от живота идва със смъртта на баба му Надежда, с която има изключително силна връзка. Тя го отглежда като свое дете и играе ролята на качествен контрол за първите му записи в хип-хопа. Преди да отлетят за Куба за снимките на „Хавана“, той открива образувание в челюстта си и съмненията за карцином го карат да събере най-близките си хора на сериозен разговор за евентуалния развой на лечението. В Хавана Венци се сдобива с отрова от скорпион, която обезопасява тиктакащата бомба от злокачествени клетки в тялото му.

Философията

Три години след успешния дебютен албум „Се таа, брат“ Павел не иска да забравя едно: „Че се опитвахме да строим, а не да разрушаваме. Свободата да правиш това, което истински обичаш, е ключът към щастието.“ Венци добавя: „Чувството за благодарност. За това, че съм здрав и притежавам лукса да започна деня си, без да ме боли нищо. За това, че мога да бъда господар на времето си.“ Любопитството си към света той култивира в диплома по философия. „Тази специалност е приятен бонус към силата на волята ми, която тренирам като мускул, на ежедневен принцип. Борбата с вътрешните ни демони се случва със същите оръжия, с които може да спечелим парите си - смелост, труд и интелигентност“, категоричен е Венци.

Малко преди старта на истерията около коледния шопинг дуото пуска албума Upgrade.

„Това е и начинът, по който се чувстваме – надграждаме себе си. Прави ни се честна музика – каквото ни се върти в главата и душата, това стига до хората като емоция“, признава Павел.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X