Напишете дума/думи за търсене

Михаела Филева: С Павката още сме много близки

Михаела Филева е певица, чиято кариера започва през 2011 г., след участието й в телевизионното музикално риалити "Х фактор", откъдето набира популярност. Завършва музикалната академия "Проф. Панчо Владигеров" със специалност "Джаз пеене" в класа на проф. д-р Стефка Оникян. Михаела участва и в други риалити предавания. Специално пред "България Днес" Филева даде интервю, в което за пръв път говори за бившия си приятел - рапъра Павел, който е водещ в "Гласът на България". Тя разкри в какви отношения са двамата след раздялата си.

Днес това момиче празнува 28 години. Припомняме ви разгово с нея на нашите колеги от "България днес".

- Михаела, чувствате ли се успяла жена?

- Успехът е нещо много субективно. За мен по-важно е да се чувствам удовлетворена и щастлива от това, което правя тук и сега. Пускайки въображението си към бъдещето - мечтая смело, опитвам се да превръщам мечтите си в дългосрочно планиране, заедно с екипа ми да си поставяме ясни и постижими цели, които да ни движат напред. В крайна сметка постигнатото остава зад гърба ни, важното е какво ни предстои.

- Какво не сте постигнали в кариерата си? Има ли награда, която да искате толкова много, но все още не сте я получили?

- Не знам дали наградите са най-обективният, но безспорно са някакъв критерий за постижения, особено в музикалния свят. Мотивиращо е да знаеш, че трудът ти е оценен от колеги и публика. Всички номинации и отличия, които получавам през последните шест години, са безусловната обич и подкрепа на хората. Съмнявам се, че ще изненадам някого с отговора на втория ви въпрос, като кажа, че смело си пожелавам "Грами" някой ден.

- Станахте популярна чрез предаването "Х фактор". Оттам изгряха звездите на Гери-Никол и Тита. Какво смятате за тях и само с провокация ли може да се успее в България, защото от тях се вижда само плът, а не толкова музика?

- В глобален мащаб провокацията в шоубизнеса е изпитан метод за постигане на бърза популярност. Има десетки примери за модерни артисти, които избират по-дългия път, но в крайна сметка категорично оглавяват класации. На мен като слушател ми се иска на родната сцена да има повече музика, която да не задоволява най-ниските ни човешки страсти, а да дава пример. Да залага на послания, които те карат да мислиш, да чувстваш по-дълбоко. Затова като артист избирам да опитвам да провокирам с текстовете, с музикалните идеи и с концепции за видеа, а не с очевидна и първична провокация, която, вярвам, не е предизвикателство за никого.

- Преди няколко месеца посетихте САЩ. Кое ви хареса най-много?

- Не знам дали всички са такива, но хората, които срещах там, ми направиха силно впечатление с отвореното съзнание, което притежават. Видях на практика как подхождат към всичко без предразсъдъци и без нуждата да съдят. Говорейки си за това кой с какво се занимава, усещаш, че истински вярват, че невъзможни неща няма и че най-доброто предстои и единствено от теб зависи да вземеш парчето от тортата, което вярваш, че ти се полага. Сблъсквах се с някакъв непретенциозен позитивизъм, който ми стана много симпатичен.

- Срещнахте ли се с българи там? Как живеещите зад океана сънародници приемат вашата музика?

- Голяма част от българите там са заминали за Щатите още в зората на демокрацията, преди повече от двайсет години. Не съм предполагала, че изобщо е възможно хората да следят така отблизо какво се случва на българската сцена и да знаят текстовете на песните ми, да пеят заедно с мен, въпреки че съм млад артист. Истината е, че бях повече от приятно изненадана и много щастлива да го видя. Искам да се върна.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X