Напишете дума/думи за търсене

Защо лелите са наистина специални и важни в живота на детето

Лелята не е просто близък роднина. Да бъдеш леля е начин на живот. Това е специална привилегия. Това са жени, които дават изключителен вид любов на своите племенници. Лелите играят уникална роля в живота на детето.

Родителите учат и съветват децата си, бабите и дядовците ги глезят, докато лелите са в идеален баланс от възпитанието на едните и на другите.

Детето винаги е по-щастливо с любяща и грижовна леля, която би могла да повлияе положително на живота му.

Да си леля е фантастично изживяване.

1. Дават различен поглед върху живота

Те биха могли да изразят мнение, което е различно от мнението на родителите. Те може да окажат помощ на племенниците за каквото и да било - от научаването на букви и цифри до съветването им за трудна житейска ситуация.

2. Никога не пропускат годишнина

Лелите винаги са там, за да отпразнуват рождения ден или дипломирането на своите племенници. Те няма да пропуснат събитие, независимо какво трябва да направят - да си вземат почивен ден или да хванат самолета за друга държава. На всичкото отгоре лелите обикновено купуват вълнуващи и полезни подаръци за своите племенници, защото да ги глезят, е забавно за тях.

3. Няма да пропуснат шанс да се мотаят и забавляват с децата

Лелите обожават да се забавляват с племенниците си. Те биха могли да ги заведат на различни места и събития като музеи, концерти и фестивали, когато са по-големи. Но винаги са готови за забавна игра с децата в задния двор или пред блока.

4. Винаги са готови да дадат любов и да покажат привързаност

Лелите обичат да раздават на децата много прегръдки и обич. Гушкането на племенниците им е фантастична емоция и прави връзката им с тях по-силна.

5. Вслушат се в проблемите, които децата не може да споделят с родителите си

Когато племенницата или племенникът им се нуждаят от съвет и напътствия, лелите винаги са готови да помогнат. Особено когато става въпрос за проблем, който децата не биха споделили с родителите си. Лелите са готови да изслушат от най-малкия си племенник до порасналия тийнейджър на брата или сестра си. Те са свързани със своите племенници и искат да помогнат, ако могат. И най-хубавото е, че те знаят как да пазят тайна.

6. Учат на ценности

Лелите действат като родители на моменти. Те учат децата на ценности и обясняват какво е правилно и какво не. Това е една от най-важните роли, които играят. Да видиш децата да растат и да се променят и да знаеш, че ти са там, за да ги подкрепяш, е фантастично чувство.

7. Обичат да се грижат за децата

Лелите обичат да прекарват времето си с племенниците си и с радост биха се грижили за тях, когато родителите са заети. И най-хубавото от всичко е, че лелите обикновено обичат да се забавляват и да играят с хлапетата.

8. Мили са дори когато децата грешат

По принцип лелите са по-добри и по-спокойни и биха били много по-деликатни, ако трябва да коригират лошото поведение на племенниците си. Рядко крещят или наказват. Обикновено слушат, говорят и обясняват на децата какво не е наред и ги учат как да постъпват правилно.

9. Те са щастливи, че имат много племенници

Когато се роди нова племенница или племенник, лелите се чувстват още по-специални. Без значение колко вече имат, винаги е прекрасно да имаш повече деца, с които да си играеш, които да учиш и които да обичаш.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X