Напишете дума/думи за търсене

Дъщерята на Анджелина и Брад ще сменя пола си

Шайло Джоли-Пит като малка

За снимката на Шайло като бебе е платена най-голямата сума в историята. За да се превърне в Джон, тя започна да приема хормони

Bсеки от тях поотделно бе определян за най-красивия актьор, а когато се срещнаха и станаха най-любимата двойка на Холивуд, светът затаи дъх в очакване на първото им дете. Няма как - при такива родители и милиони фенове дъщерята на Анджелина Джоли и Брад Пит се очакваше да е най-красивото и най-известното момиченце в света.

Като начало то стана най-скъпата знаменитост за всички времена. Шайло Новел Джоли-Пит е първото биологично дете на двойката. Родена е през 2006 г., преди нея вече са осиновеният от Камбоджа Мадокс и малката Захара от Етиопия.

Първият кадър на дъщерята на Бранжелина и до днес остава най-скъпоплатената снимка. Според “Ню Йорк Таймс” колегите им от “Пийпъл” са дали 4 млн. долара, за да направи Шайло дебюта си на тяхната корица. Други източници пък твърдят, че за кадрите в това списание и в Hello са платени рекордните 10 милиона. А сумата била дарена за благотворителност.

3 години след като станаха най-горещата светска новина с развода си, Брад и Анджелина отново произведоха сензация - момичето им за милиони се превръща в момче.

Най-любимата бивша двойка на Холивуд всъщност никога не е крила, че детето им има различно усещане за пола си. Преди дни обаче стана ясно, че то вече е започнало хормонална терапия.

Двамата актьори, чиято любов пламва пред очите на всички - по време на снимките на “Мистър и Мисис Смит”, бяха заедно 12 години. Те са родители на 6 деца, три от които биологични и три осиновени.

Анджелина Джоли на червения килим на филмовия фестивал в Торонто през 2017 г. с шестте си деца - Мадокс, Пакс, Вивиен, Нокс Леон, Шайло и Захара (от ляво на дясно)
Анджелина Джоли на червения килим на филмовия фестивал в Торонто през 2017 г. с шестте си деца - Мадокс, Пакс, Вивиен, Нокс Леон, Шайло и Захара (от ляво на дясно)

Около раждането на Шайло се вдигна гигантски шум. Желанието на родителите бе да запазят интимността на преживяването възможно най-дълго. Затова Анджелина решава да не ражда в Америка, а в Свакопмунд, Намибия, която е обикнала покрай хуманитарните си мисии, на които е посветена от 2001 г. Неслучайно първите ѝ две деца са осиновени от Африка и Азия. После все пак двойката показва гордо русокосото си ангелче на света.

Само две години след нейното раждане - през 2008 г., промотирайки филма си “Странният случай с Бенджамин Бътън” Пит разкрива в свое интервю с Опра, че дъщеря му желае да бъде наричана с имената Джон или Питър.

Още тогава това вдига голям шум в пресата. През 2010 г. пред списание Vanity Fair Анджелина също прави коментар по темата: “Шайло харесва да се облича като момче. Тя иска да бъде момче, затова се наложи да я подстрижем късо.

Тя се приема като

един от своите братя”

И това много ясно личи през всички тези години от кадрите, на които детето е уловено - папарашки и от публични изяви. От най-невръстна Шайло има момчешки стил на обличане, а с времето тя визуално започва да прилича все повече на своя баща - късо подстригана руса коса и пленяващи сини очи. Придружава своите родители на световните премиери на заглавия, в които участват, заедно с братята и сестрите си винаги по мъжки елегнантна.

Шайло на премиерата на нов филм на майка си в Лос Анджелис
Шайло на премиерата на нов филм на майка си в Лос Анджелис

Вече на 13, тийнейджърката прави и най-сериозната крачка в тази своя трансформация - започва хормонална терапия, която е съществена част от процеса за смяна на пола.

Тя включва

приемане на тестостерон,

което ще се отрази в

удебеляването на гласните

струни, натрупването на

повече мускулна маса и

по-плътна кожа

Наличието на тези промени в резултат на терапията няма да подсигури абсолютната трансформация, затова голяма част от транссексуалните се подлагат и на пластични корекции, с които да отстранят белезите на своя пол по рождение.

Световната здравна организация дефинира транссексуалността като състояние, при което “лицето желае да живее и да бъде възприемано като принадлежащо към противоположния пол, което обикновено се придружава от чувство на дискомфорт от собствения анатомичен пол”.

Световна професионална асоциация за транссексуално здраве пък препоръчва подобно радикално преобразяване да не започва преди навлизане на детето в пубертета, но днес има все повече младежи, които подобно на Шайло са наясно със своята идентичност още от ранна възраст, демонстрират това без задръжки и избират да се подложат на тези промени колкото се може по-рано.

Брад Пит с Пакс, Шайло и Мадокс през 2014 г.
Брад Пит с Пакс, Шайло и Мадокс през 2014 г.

B Холивуд темата за транссексуалността отдавна не е табу. Дъщерята на Брад и Анджелина не е първото дете на популярни личности, което избира изцяло да трасформира себе си, и то правейки го под прожекторите. Такъв пример е синът на певицата Шер - Чаз Боно, който се ражда момиче, но през 2008 г. ляга под ножа, за да промени своя пол. Или 23-годишният син на звездата с кадифения глас Шаде. През 2016 г. Айзък Аду обяви, че е транссексуален. Да не говорим за легендарните братя Уашовски, които вече са сестри. Създателите на “Матрицата” направиха трансформацията си последователно - през 2012 г. и 2016 г.

Случаите на невръстни деца, направили осъзнат - по твърденията на звездните им родители, избор, все пак засега са единични. Може би най-фрапиращият от тях е този на детето на Шарлиз Терон, защото момченцето е едва на 7 години. Актрисата с “Оскар” за филма “Чудовището” го осинови преди години. Папараци заснеха момченцето облечено в рокли. Косата си пък носи сплетена на плитка. Тогава звездата без притеснение разказа: “Аз също го смятах за момче, докато един ден, когато беше на 3, ми каза: “Аз не съм момче”. Това е цялата истина - имам две дъщери, които като всеки нормален родител искам да предпазя и да ги виждам щастливи.”

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X