Напишете дума/думи за търсене

Антоанет Пепе: Независимо какво пишат за мен, ще продължавам за позитивна промяна

“Какво да сложа в чантата си за родилното”, “Кога да захраня бебето” и “Какъв крем да ползвам в сутрешната си рутина” са само част от въпросите, на които Антоанет Пепе може да отговори почти експертно. И това съвсем не е нейна заявка. Ако зададете в Google тези или подобни въпроси, най-вероятно ще попаднете на нейни видеа или някой някъде ще е написал в коментар, че тя знае отговора. И макар името ѝ да звучи чуждоезично, тя е българка и е сред най-успешните в ютюб наши сънароднички. Истинското ѝ име е Антоанета Пепелджийска, а Антоанет Пепе се появява по-късно в чужбина.

“Докато учех в Англия, никой не можеше да произнесе името ми,

а Антоанет беше лесно, затова започнах да се представям така. А Пепе е от Пепелджийска”, обяснява влогърката. След като завършва медии в университета в Лъфбъроу, Великобритания, се мести в Дания, откъдето е бившият ѝ съпруг. “Когато си подавах сивитата във фирми там, на Антоанета Пепелджийска никога не ми отговаряха, а когато започнах да се пиша Антоанет Пепе, започнаха да ме викат по интервюта. И така си остана”, разказва тя. Преди да стане влогър, била блогър и списвала статиите си само на английски език, но след това се мести да живее в България. Тогава решава да започне да прави нещата си главно за българската аудитория и на български език.

“Тя е много лоялна до ден днешен. Най-верните ми фенове не са от сега, ами са от едно време”, обяснява Пепе, макар очакванията ѝ да били, че ще прави нишов канал. “Никога не съм предполагала, че ще е от най-популярните.” В последните две години все повече хората я усещат като експерт. “Аз самата не смятам, че съм експерт, но хората са наблюдавали развитието на децата ми и им харесва моделът, който аз следвам. Но в последната година се усещам като известна личност, което ми е суперстранно”, обяснява Пепелджийска и допълва, че не е искала да бъде така.

В България не я връщат носталгията и вярната българска публика, а любовта към мъж, при това - датчанин.

“Бившият ми мъж много искаше да живеем тук. Аз бях против, но когато дойдох, осъзнах, че човек има много повече възможности у нас, особено когато си е оттук, в сравнение с една българка в чужбина. Има държави, в които се приемат чужденците, и такива, в които не се приемат. Дори да се приемат, трудно можеш да усетиш топлината на семейство, на приятели. И когато имаш едно прекрасно семейство, от което живееш далеч, осъзнаваш, че това е по-важно от боренето с вятърните мелници в чужбина. Тук много бързо установих, че не мястото, а хората, с които си обграден, е това, което те прави щастлив, мотивира те и те вдъхновява”, казва тя.

Определя Дания като по-депресиращо, мрачно място, на което трудно можеш да се сприятелиш с някого. “Хората не допускат много чужденци. Може да имаш една приятелка, но тя няма да те запознае с останалите си приятели. Те са си такива, това с компаниите го няма, освен ако не си бил с тях в един университет или нещо такова. Те не те интегрират”, казва Антоанет Пепе. А за комуникативен и социален човек като нея да няма среда, е побъркващо. Докато е там, го приема, но когато се връща в България, усеща сладостта на общуването с приятелите, вечерите с родителите, чувството да си е вкъщи. “За мен е по-добре да живея в България, тук да изкарвам парите си и да имам възможност да пътувам в чужбина и да се обогатявам по такъв начин, отколкото да съм в чужбина и да се чудя как да събера пари да се върна в България”, заявява влогърката. Има обаче нещо, което ѝ се иска да се промени в България и обществото ни.

“Хората да са по-малко цинични и да не разчитат само на това всичко над тях да промени техния живот, а промяната да започва от долу нагоре. Това звучи много оптимистично, но докато казваме “То така е в България”, така и ще си остане. Имам много близки приятели, които като мен завършиха в чужбина и се върнаха. Вярвам, че помагат на България. Затова няма да спра да влогвам, независимо какво пишат за мен. Напротив. Ще използвам това, че достигам до голям брой хора, за позитивна промяна”, казва тя.

Записва да учи медии в Англия с мечтата да бъде като Кари Брадшоу в “Сексът и градът”. Сега обаче не е сигурна, че иска да е като нея.

“Преди да срещна бившия си мъж, не съм си представяла, че ще имам деца, камо ли две. Винаги кариерата е била на първо място. Сега, разбира се, нещата станаха точно обратно и осъзнах, че

да си Кари Брадшоу, може би било доста самотно

На 30, ако нямах деца и бях в Ню Йорк, може би нямаше да е толкова бляскаво, колкото съм си мислела на 18”, казва с усмивка тя.

Днес е една от най-влиятелните влогърки у нас, а вместо в “BG мама” бъдещи и настоящи родители се допитват до нея за тънкостите по отглеждането на деца. Но не само. “Питат ме за всичко - с какво си мия косата, кога съм си захранила децата, дори какъв бензин слагам в колата си. През годините са ми задавали и много лични въпроси. Тийнейджърки са ме питали кога за първи път съм спала с мъж или въпроси от типа: “Скарана съм с гаджето си, ревнува ме... Как да постъпя?”. Не само за практични неща, а и много за психологични проблеми”, казва тя. Пепе няма проблем да сподели с над стоте си хиляди последователи лични неща като това, че се развежда със съпруга си, че е направила спонтанен аборт, че изпитва трудности.

“Искреността ми е накарала хората да ми вярват и да се повлияват, позитивно, надявам се, от моя опит или грешки. Да се учат от тях. Давам им възможност да видят моята грешка и да не я допускат”, казва Пепе. Има и важен принцип - не прави видеа, защото са тренди. Ако ѝ хареса нещо, което е модерно, го пречупва по неин си начин. Тя снима навсякъде - докато пазарува, докато готви, докато тренира или пътува по света. Според нея най-важното нещо за успеха на един ютюб канал е влогърът да бъде автентичен. За да сподели с феновете си обаче, трябва да мине малко време, за да може да преработи видеото така, че да има смисъл. Засега няма нещо, което не би споделила в свое видео.

“Най-интимните неща вече ги споделих -

влюбване, раждане, развод (смее се). Със сигурност има много неща, които хората не знаят за мен, но единствената причина, поради която не бих ги споделила, е, ако им липсва градивност, т.е. трябва да учат аудиторията на нещо”, казва Антоанет Пепе.
Според нея най-хубавото нещо на това да си влогър е неограничената аудитория, до която може да достигне с посланията си, особено ако говори на английски. “А и хората също споделят с мен - има обратна връзка, комуникация, в която можем да постигнем много”, казва тя.

Красивата влогърка снима голяма част от всекидневието си в своя ютюб канал. 
СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ
Красивата влогърка снима голяма част от всекидневието си в своя ютюб канал. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ
С дъщерите си София и Сиена
С дъщерите си София и Сиена
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X