Напишете дума/думи за търсене

Функционалностите на Viber, за които може би не знаете

Водещото приложение за разговори в България – Viber, постоянно ни изненадва с интересни и полезни решения. Събрахме някои от най-актуалните функционалности, които може да сте пропуснали, но вероятно ще заобичате от пръв поглед.

Аудио- и видеоразговори в група

COVID-19 постави всички във физическа изолация, което ни накара все по-силно да търсим социален контакт с тези, които обичаме. В дните след падането на мерките за много хора общуването онлайн е всекидневна необходимост, която им помага да организират живота си в новата нормалност. Заради това Viber наскоро увеличи броя участници в груповите аудиообаждания - от 10 на 20 човека. Вече са факт идългоочакваните групови видеообаждания с до 20 участници. Тази функционалносте достъпна и в България, а броят на потребителитев група се очаква постоянно да расте.

Viber за десктоп
Освен за мобилен телефон, Viber е наличен и за лаптоп/настолен компютър. Версията за десктоп има идентични функционалности за чат и разговори в група – аудио и видео. При желание съдържанието може да бъде синхронизирано за всички устройства. Десктоп версията може да се свали безплатно за Windows и Mac. Много е удобна за разговори с колегите, участие в специализирани класове, дори и за онлайн обучения.

Създаване на стикер пакети

Понякога е трудно да изразиш емоциите си само с думи, затова стикерите в тези моменти са най-доброто решение. Във Viber всеки потребител може да създаде свой уникален стикер пакет напълно безплатно, избирайки форма на стикера, допълнителни елементи, емотиконки или други стикери. В един стикер пакет може да има до 24 стикера. Много скоро освен за Android, тази функционалност ще е достъпна и за iOS.

Изчезващи съобщения

Една от очакваните нови функционалности на Viber са изчезващите съобщения. Много скоро потребителите ще могат да задават таймер на съобщенията за конкретен период, след който автоматично те да се изтриват. Отброяването до изтриване започва в момента, в който получателят на съобщението го види. Преди тази функционалност беше налична само за тайните чатове, но скоро ще е достъпна и за стандартните чатове.

Моите бележки

Viber вече има и много полезна функция за всекидневните задачи – „Моите бележки”, в които да записваме важните точки за деня. В новата чат секция лесно могат да се въвеждат бележки, да се маркират като приключени или да се препращат. Това важи за текстове, снимки, видеа, линкове и др. Решението е достъпно както за телефон, така и за десктоп, тъй като бележките се синхронизират на всички устройства. Никога повече не забравяй за списъка с покупки, задачите в офиса или багажа за почивката - на една ръка разстояние.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X