Напишете дума/думи за търсене

8 скрити функции на смартфона, които правят живота по-лесен

Нашите смартфони имат толкова много функции, че може да отнеме няколко месеца, за да разберем всичко. Една от най-разпространените шеги на производителите е да крият най-полезните функции, които доста често биват откривани само с помощта на експерти. Знаете ли, че клавиатурата на iPhone има безкрайни възможности, които може да направят живота ви песен?

Всички ние прекарваме много време, използвайки телефоните. Предлагаме ви 9 скрити функции за Android и iPhone, които може да започнете да използвате веднага.

1. Активирайте навигацията в клавиатурата на iPhone

Наскоро потребителите на Twitter откриха тайна функция, която ни дава суперсила, докато изпращаме текстови съобщения с iPhone, независимо дали използваме Viber, Messenger, Whatsapp или фабричното приложение на телефона. Ако сте сгрешили дадена дума или искате да попълните нещо между две, просто задръжте бутона Space на клавиатурата и насочете пръста си в една от четирите посоки, за да достигнете до желаното място.

2. Намерете изгубения си телефон

Ако сте загубили устройството си, което работи с Android, или сте го забравили някъде, лесно може да го намерите. Стартирайте браузъра и отидете на android.com/find и въведете паролата си за Google. Ще видите карта, на която ще се покаже местоположението на телефона си. Също така ще може да се обадите на телефона си или да изтриете всички данни, ако е необходимо.

3. Разрешете настройката за удобен нощен режим за четене

В Android 7.0 има настройка за нощен режим. Тази функция отменя всяка вредна синя светлина, излъчена от екрана, а цветът става по-мек и по-жълтеникав. Много по-опасно е за очите ни, когато четем вечер. Може да превключите екрана си чрез под менюто Accessibility от настройките.

4. Използвайте Ctrl + Z на вашия iPhone

Ако случайно изтриете текст, а не искате да го пишете наново, разклатете вашия iPhone. Ще се появи изскачащ прозорец Undo.

5. Направете снимка на екрана, без да използвате никакви бутони

Всички може да правим снимки на екрана с помощта на 2 бутона. Но малко хора знаят, че просто трябва да плъзнете с дланта си по екрана, за да направите това на устройствата, работещи с Android. Ако не става, най-вероятно тази функция е деактивирана на телефона ви. Отидете в настройките, след това в My device, Motions and gestures и позволете Palm motion.

6. Намерете скрита игра в телефона си

Не много хора знаят, че Google инсталира великденски яйца на всички Android-и. Това са скрити тайни, които може да намерите с въвеждане на определен код на клавиатурата. Всяка версия на Android има своя собствена миниигра. Опитайте се да намерите някои великденски яйца на телефона си. Отидете в настройките, изберете About Phone, няколко пъти бързо натиснете Android version и задръжте пръста си.

7. Опитайте се да отключите телефона с носа си

Ето една зимна опция за потребителите на iPhone. Вместо да сваляте постоянно ръкавиците си, за да въвеждате паролата си или да влизате в телефона си със системата TouchID, най-добре вкарайте нов отпечатък за вход. Отидете в настройки, намерете Add a Fingerprint и натиснете с нос вместо с пръст. Когато излезете навън през зимата, ще разберете колко удобно е това.

8. Задайте ограничение за ползване на телефона

Тази функция ще ви помогне да се отървете от пристрастяването си към смартфона. Може също така да ви помогне да контролирате времето, в което детето ви прекарва на телефона, работещ под Android. Отидете в настройки, секция System, изберете таба Scheduled power on & off. Изберете времето, в което телефонът ще се изключва и включва от само себе си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X