Напишете дума/думи за търсене

Непознати факти за "Сексът и градът"

"Сексът и градът"

След като светът се развълнува от новината за спешъла на култовия "Сексът и градът", решихме да ви припомним някои неща за този сериал. Дори да сте от най-страстните фенове, тези интересни факти може и да ви изненадат. 

Новата поредица ще се казва „И просто така“ (And Just Like That), но както вероятно вече знаете, ще липсва една от любимите ни героини - тази на Ким Катрал - шеметната Саманта. Сара Джесика Паркър, Синтия Никсън и Кристин Дейвис ще бъдат изпълнителни продуценти на шоуто заедно с Майкъл Патрик Кинг.

1. Тюлената пола, с която Кари е в шапката на сериала, е закупена на безценица само за 5 долара. Дизайнерът по костюмите Патриша Фийлд признава, че я е мернала да се търкяла на земята и е решила спонтанно да я вземе, без да е сигурна, че ще я ползва.

2. Никога не виждаме Кари Брадшоу гола, защото актрисата сключва клауза в своя договор да не се появява в голи сцени. Всички други актриси в сериала са видени с много по-оскъдно облекло от нея.

3. Ким Катрал е настоявала да носи високи токчета през цялото време. Дори да е снимана само от кръста нагоре, актрисата е настоявала да бъде на токчета, казвала, че така се чувства "повече Саманта".

4. Има причина пети сезон на "Сексът и градът" да има само осем епизода - Сара Джесика Паркър е бременна със сина си Джеймс Уилки Бродерик, роден на 28 октомври 2002 г. Ако се вгледате внимателно, може да забележите нейната бременност по време на сватбата на финала на сезона.

Сара Джесика Паркър, Ким Катрал, Кристин Дейвис и Синтия Никсън на премиерата на “Сексът и градът 2”.
СНИМКА: БУЛФОТО
Сара Джесика Паркър, Ким Катрал, Кристин Дейвис и Синтия Никсън на премиерата на “Сексът и градът 2”. СНИМКА: БУЛФОТО

5. Събитията на 11 септември променят отварящите кредити на сериала. От сезон 1 до сезон 4, епизод 12, името на Сара Джесика Паркър се появява пред кулите на Световния търговски център. След 11 септември обаче името й започва да се появява на фона на Емпайър Стейт Билдинг.

6. Червената коса на Синтия Никсън е лъжа. Актрисата е естествена блондинка, но се боядисва заради ролята.

7. Дизайнерът на костюми Патриша Фийлд никога не е повторила тоалет на някоя от основните героини. Има само едно изключение с кожено яке, което се появява два пъти.

8. Мистър Биг е реален! Рон Галоти е издател, с когото Кандис Бушнел - авторката на едноименния роман, се среща на парти през 1995 г. Двамата са заедно близо година и много от случките между Кари и Мистър Биг са реално изживени от писателката.

9. Кристин Дейвис се притеснява, че темата на шоуто - и дори заглавието му - ще шокира семейството й, затова тя не казва на баба си за своето участие в него и моли родителите си да не го гледат. Но отношението й се променя с течение на времето и по-късно тя признава, че родителите й са започнали да гледат сериала, след като баба й е починала. Бащата на Дейвис, професор по психология, дори започва да ползва извадки от сериала в своите лекции в колежа на тема „Брак и сексуалност“.

Одри Хепбърн - ятакът с аристократично потекло

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X