Напишете дума/думи за търсене

Здравей, мой бивш, благодаря ти, че ми показа какво искам от любовта

Здравей, мой бивш любим,
животът беше наистина тежък, след като се разделихме.


Усещах цялото ми съществуване разпердушинено. Ти беше най-дългата ми любов, човекът, за когото мислех, че ще се омъжа. Вярвах, че ще прекарам цялото си завинаги с теб.
За съжаление, „завинаги“ се превърна в има-няма три години. 1095 дни от живота ми, които посветих да те обичам повече, отколкото обичах себе си. Прекарах тези три години, губейки се в мъж, който не направи същото за мен.
Можех да прекарам това време, за да разбера коя съм, тъй като ти правеше това за себе си. Вместо това прекарах този период, обвинявайки себе си за нашите дребни битки, защото вярвах, че не съм достатъчно добра за теб.

Най-лошото от всичко обаче, че се обвинявах за вашето нещастие и провалената ни връзка.
Когато бях с теб, мислех, че не заслужавам щастие. Мислех, че не заслужавам някого, който ще направи нещо, за да ме направи щастлива. Не знам защо, но мислех, че единственото щастие, което има значение, е твоето.

Ако знаех тогава това, което знам сега, щях да го направя по различен начин. Бих се обичала повече от това да обичам твоето щастие. Щях да се чувствам достатъчно комфортно със себе си, за да не се притеснявам всеки път, когато те видя с други жени. Ако знаех тогава това, което знам сега, щях да осъзная, че трябва да се вслушвам в безпокойството си, а не просто да го игнорирам.

Ако знаех тогава това, което знам сега, щях да знам, че не трябва да се чувствам „благодарна“ за това, което правеше за мен, защото трябваше да правиш тези неща по естествен начин.
Най-вече, ако знаех тогава това, което знам сега, щях да знам, че и аз имам значение.


Връзката ни ме вкара в постоянна битка за удобство. Непрекъснато се борих с противоречивите си желания да се чувствам комфортно и да изпитвам нужда от щастие. Слава богу, обаче тази битка вече е приключила.

Сега, когато се разделихме, искам някого, когото ще вземе предвид моето щастие. Искам някого, който ще ме накара да се чувствам комфортно със себе си. Искам някого, който да ме обича безкрайно и да се грижи за мен, когато имам най-голяма нужда от него. Но най-важното е, че искам някого, който ще прави неща за мен, защото ме обича, а не защото гледа на моето щастие като на досадна работа.
Въпреки че ми отне известно време, за да осъзная от какво имам нужда, искам да ти благодаря.

Благодаря ти, че ми показа от какво имам нужда и какво заслужавам във връзката. Благодаря ти, че ме пусна в свят, за който никога не съм знаела, че съществува - свят, в който знам как да обичам себе си и знам каква е цената ми. Благодаря ти, че ми показа какво искам в една връзка.

Оставам на твое разположение,
Момичето, което пусна

Неща, заради които мъжете напускат жените

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X