Напишете дума/думи за търсене

10 неща, които една жена не трябва да чува

Разхождате се с приятелката си, смеете се и сте щастливи. Изведнъж тя рязко сменя изражението си, а всеки ваш опит да разберете какво се случва и каква е причината за внезапната промяна в настроението и завършва с отговор “нищо". Това ви обърква още повече и наистина не разбирате къде точно сте сгрешили.

Понякога мъжете казват несъзнателно думи, които жените приемат прекалено насериозно и навътре. А всъщност силният пол не влага никакъв смисъл в тях и дори след 2 минути вече не помни. За да не се стига дотам, жена ви да ви остави да спите на дивана, ето няколко неща, които никога не трябва да и казвате.

   1. Какво си сторила с косата си?

   Прическата е една изключително деликатна тема за жените. Някои дами приемат твърде трудно промяната във вида и и изживяват драматично дори и няколко отнети сантиметра. Всяка жена има нужда от разнообразие. Доказано е, че когато представителките на нежния пол имат емоционални терзания, посягат първо към косата си. Тогава очакват и вашето одобрение. Ако подходите с подобно изречение към половинката си, то със сигурност няма да и стане никак приятно. Вместо това и направете комплимент и отбележете колко е хубава и променена с новата прическа.

   2. С колко мъже си била преди мен?

   Ако не искате да ви вдигнат скандал или пък да ви излъжат, то по-добре забравете този въпрос. Откакто съществува това питане, жената все отговаря “ти си ми вторият”, гласи един популярен виц. Въпроси от такъв характер са много лични и никоя жена не би ви отговорила искрено или поне не в началото на връзката ви. Определено има значение колко партньори е имала избраницата ви преди вас, но това може да се разбере и без да питате. Например по-цялостното и държание и отношението на околните към нея. Жена с добра репутация си личи отдалеч.

   3. Бившата ми не правеше така

   Бъдете убедени сто процента, че отговорът, който ще получите, ще гласи “Ами тогава върви при бившата си", последван от грандиозен скандал и едноседмично мълчание. Няма по-чувствителна тема за дамите от тази за бившата половинка. Каквото и хладнокръвие да показват, то повярвайте, никак не им е смешно при мисълта за нея. Особено да стоите и обяснявате колко по-добра е тя. Запомнете едно изречение, казано от Тодор Колев - “Никоя жена не бива да чува, че някога друга е била обичана повече от нея”.

   Замислете се дали ще ви бъде приятно жена ви да хвали пред вас достойнствата на друг мъж и да удря по егото ви.

      4. Времето ще покаже

   Това е може би най-разпространеното и типично изречение за всеки, страхуващ се от сериозно обвързване мъж в днешно време. Когато се подхване по-важна тема, този израз служи на мъжкия пол като защитна мантия. В един момент омръзва да го слушаш и започваш да се чудиш какво точно правиш с човек, който няма ясна представа за бъдещето си или още по-точно - за общото ви бъдеще. Жените са изградени така, че да обмислят нещата в дългосрочен план и да имат подготовка за всичко, докато мъжете живеят повече за настоящия момент и се ръководят по пътя на логиката. Не при всички обаче е така. Има и такива представители на силния пол, които имат ясна представа какво искат от връзката си с човека срещу тях и дори не биха се сетили да кажат подобно нещо. За всички останали - ако не искате на жената до вас да и писне от това да ви чака да се решите на сериозни отношения и да не останете сам - помислете добре, преди да и кажете нещо такова.

      5. Трябва да започнеш да ходиш на фитнес

   Ако изречете тези думи на глас, сте ударили джакпота и скоро ще видите тайфун отблизо. За да подсилите ефекта, може да добавите “Наистина ли ще изядеш всичко това?" и “Напоследък си станала по-пухкава”. И все пак, ако наистина го направите - поздравления, вие сте същински мазохист!

   Темата за фигурата и килограмите е болна за всяка дама. Жените изпадат в истерия, ако имат някое качено излишно килце отгоре, и дори нямат желание да се съблекат пред приятеля си, защото не се чувстват достатъчно добре изглеждащи. В случай че кажете на жена си нещо подобно, има два начина, по които може да ви отговори тя, разбира се, след като обърне цялата покъщнина с главата надолу. Ако е по-хитра и самонадеяна, ще ви върне удара, като деликатно ще ви напомни, че коремчето, което сте пуснал, няма нищо общо с това, което е било в началото на връзката ви. За да ви стане още по-неприятно, ще се възхити на плочките на някой ваш познат. Ако обаче приятелката ви е по-стеснителна и приема всяка дума прекалено на сериозно, то по този начин има риск да и създадете сериозни комплекси и да причините вътрешни терзания.

   

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X