Напишете дума/думи за търсене

10 неща, които една жена не трябва да чува

Разхождате се с приятелката си, смеете се и сте щастливи. Изведнъж тя рязко сменя изражението си, а всеки ваш опит да разберете какво се случва и каква е причината за внезапната промяна в настроението и завършва с отговор “нищо". Това ви обърква още повече и наистина не разбирате къде точно сте сгрешили.

Понякога мъжете казват несъзнателно думи, които жените приемат прекалено насериозно и навътре. А всъщност силният пол не влага никакъв смисъл в тях и дори след 2 минути вече не помни. За да не се стига дотам, жена ви да ви остави да спите на дивана, ето няколко неща, които никога не трябва да и казвате.

   1. Какво си сторила с косата си?

   Прическата е една изключително деликатна тема за жените. Някои дами приемат твърде трудно промяната във вида и и изживяват драматично дори и няколко отнети сантиметра. Всяка жена има нужда от разнообразие. Доказано е, че когато представителките на нежния пол имат емоционални терзания, посягат първо към косата си. Тогава очакват и вашето одобрение. Ако подходите с подобно изречение към половинката си, то със сигурност няма да и стане никак приятно. Вместо това и направете комплимент и отбележете колко е хубава и променена с новата прическа.

   2. С колко мъже си била преди мен?

   Ако не искате да ви вдигнат скандал или пък да ви излъжат, то по-добре забравете този въпрос. Откакто съществува това питане, жената все отговаря “ти си ми вторият”, гласи един популярен виц. Въпроси от такъв характер са много лични и никоя жена не би ви отговорила искрено или поне не в началото на връзката ви. Определено има значение колко партньори е имала избраницата ви преди вас, но това може да се разбере и без да питате. Например по-цялостното и държание и отношението на околните към нея. Жена с добра репутация си личи отдалеч.

   3. Бившата ми не правеше така

   Бъдете убедени сто процента, че отговорът, който ще получите, ще гласи “Ами тогава върви при бившата си", последван от грандиозен скандал и едноседмично мълчание. Няма по-чувствителна тема за дамите от тази за бившата половинка. Каквото и хладнокръвие да показват, то повярвайте, никак не им е смешно при мисълта за нея. Особено да стоите и обяснявате колко по-добра е тя. Запомнете едно изречение, казано от Тодор Колев - “Никоя жена не бива да чува, че някога друга е била обичана повече от нея”.

   Замислете се дали ще ви бъде приятно жена ви да хвали пред вас достойнствата на друг мъж и да удря по егото ви.

      4. Времето ще покаже

   Това е може би най-разпространеното и типично изречение за всеки, страхуващ се от сериозно обвързване мъж в днешно време. Когато се подхване по-важна тема, този израз служи на мъжкия пол като защитна мантия. В един момент омръзва да го слушаш и започваш да се чудиш какво точно правиш с човек, който няма ясна представа за бъдещето си или още по-точно - за общото ви бъдеще. Жените са изградени така, че да обмислят нещата в дългосрочен план и да имат подготовка за всичко, докато мъжете живеят повече за настоящия момент и се ръководят по пътя на логиката. Не при всички обаче е така. Има и такива представители на силния пол, които имат ясна представа какво искат от връзката си с човека срещу тях и дори не биха се сетили да кажат подобно нещо. За всички останали - ако не искате на жената до вас да и писне от това да ви чака да се решите на сериозни отношения и да не останете сам - помислете добре, преди да и кажете нещо такова.

      5. Трябва да започнеш да ходиш на фитнес

   Ако изречете тези думи на глас, сте ударили джакпота и скоро ще видите тайфун отблизо. За да подсилите ефекта, може да добавите “Наистина ли ще изядеш всичко това?" и “Напоследък си станала по-пухкава”. И все пак, ако наистина го направите - поздравления, вие сте същински мазохист!

   Темата за фигурата и килограмите е болна за всяка дама. Жените изпадат в истерия, ако имат някое качено излишно килце отгоре, и дори нямат желание да се съблекат пред приятеля си, защото не се чувстват достатъчно добре изглеждащи. В случай че кажете на жена си нещо подобно, има два начина, по които може да ви отговори тя, разбира се, след като обърне цялата покъщнина с главата надолу. Ако е по-хитра и самонадеяна, ще ви върне удара, като деликатно ще ви напомни, че коремчето, което сте пуснал, няма нищо общо с това, което е било в началото на връзката ви. За да ви стане още по-неприятно, ще се възхити на плочките на някой ваш познат. Ако обаче приятелката ви е по-стеснителна и приема всяка дума прекалено на сериозно, то по този начин има риск да и създадете сериозни комплекси и да причините вътрешни терзания.

     

 6. Всички жени си падат по загубеняци

   При такъв тип констатации има два варианта - или вие се определяте като загубеняк, или някоя чужда жена не ви е обърнала внимание. Въпросът е кое е по-лошо от двете.

      7. Същата си като преди. Не си се променила

   Когато една двойка е заедно за втори път след раздяла, това крие много подводни камъни. Всеки очаква от другия да е по-добър, отколкото е бил предния път. Така започва да търси нови предимства и недостатъци. Обикновено при малки битови проблеми човек проявява истинския си характер и лесно можеш да разбереш дали е променил нещо в държанието си.

   Когато кажете на една жена, че е същата като преди, освен, че и заявявате гласно, че не е достатъчно добра, я карате да си мисли, че съжалявате за връзката ви. Обидата и ще дойде по-скоро от второто и бъдете сигурни, че няма да ви се размине просто така.

   8. По-добре да вечеряме навън

   “Имаш предвид, че не мога да готвя ли", това ще чуете веднага след необмисленото си изказване. Дори да сте искали да кажете, че е по-добре да хапнете навън, за да не се преуморява жена ви да готви след тежкия си работен ден, то тя ще разбере съвсем друго. Най-големият талант на дамите е да чуват неща, които изобщо не сте изричали.

   Малко е налудничаво, но за да не се случва това, обмислете добре какви са възможните варианти за интерпретация на думите ви, преди да ги кажете. Защото, повярвайте, жените имат завидно въображение. Най-добрият вариант е просто да обясните какво имате предвид в началото.

   9. Имам нужда от време

   Мъжете често казват това изречение, когато навлязат в прекалено сериозна връзка или пък в случай, че приятелката им е много обсебваща, нахална и истерична. Ако го изречете заради първата причина, има голяма вероятност да съжалявате.

   В много от случаите след време осъзнавате, че именно тези немимолетни отношения са, от които имате нужда. И точно това е жената, която обичате. В някои случаи обаче заради едно глупаво изречение или действие не на място може да изгубите завинаги човека, на когото истински държите. Или просто в момента, в който осъзнаете грешката си, вече да е твърде късно.

      10. Ти си луда

   Най-често срещаното изказване при скандал е това. Случва се, защото дамите са по-емоционални и при една караница обикновено реагират с крясъци, сълзи и обвинения. Готови са на всичко, само и само да се освободят от обидата, която им е нанесена. Мъжете са по-уравновесени, мислещи практично и решават, че няма смисъл да си дават толкова зор за скандал, като след 2 часа всичко ще е забравено.

   За това, след 2-ата минута на викане те вече не чуват нищо, а само едно жужене. Не се заблуждавайте, че ви следят мисълта или вникват в същността на скандала. За да предизвикате интереса му, просто направете обратното на това, което е свикнал да вижда. Замълчете и не показвайте емоция, така ще го объркате. А вие, мъже, ако не искате караницата да продължава до безкрай, се въздържайте да използвате това изречение. Освен че е обидно, не говори никак добре за вас, защото все пак това е вашият избор.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X