Напишете дума/думи за търсене

5 чувства, които изглежда, че са любов, но не са

Понякога емоции като благодарност или състрадание създават много силни емоционални връзки между хората. Въпреки че тези чувства може да изглеждат като любов, те не са това.

Чувствата не са напълно точни. Всъщност хората са известни със своите неясноти, противоречия и неточности. Ето защо не е необичайно да изпитваме чувства, които изглеждат като любов, но всъщност не са.
Любовта има присъщ недостатък. Във всички видове любов често има липса на обич и дори омраза. Никой не обича перфектно друг човек. Това, което се случва, обаче, е, че любовта може да бъде основната емоция, която ни обединява с друг човек или група хора.

Понякога сме убедени в любовта, която изпитваме към околните, въпреки че това всъщност не е преобладаващото чувство. Това се случва, защото много чувства се усещат като любов, но не са.

1. Благодарност
В благодарността има елемент на любов, но тя не е романтична.
Някои хора правят много важни неща за вас.
В други случаи те просто ви дават време и обич, без да искат нищо в замяна. Това може да има голямо влияние върху вашия вътрешен свят.
Това може да ви накара да почувствате специална благодарност към тях. Може да имате желанието да направите същото в обратната посока и да се уверите, че те са добре. Това чувство лесно може да бъде объркано с любов. Но дълбоко в себе си вие не обичате някого заради това, което ви дава, а заради това, което е.

2. Състрадание
Състраданието е друго чувство, което изглежда като любов, но не е. Определя се като способността да се идентифицирате, да разберете и дори да почувствате болката на друг човек.
Въпреки че това е форма на любов, тя не е любов като такава. Понякога желанието да помогнеш на този човек и да го освободиш от болката му, те кара да се чувстваш така сякаш е истинска любов. Това обаче не е така. Ами ако човекът преодолее страданието, което го е засегнало? Тогава няма нужда от състрадание.

3. Рутина
Рутината има огромна сила в живота на хората. Всъщност ние толкова сме свикнали с нещо или някого, че може да развием наистина силни привързаности към тях. По този начин изпитваме силна болка при възможността да загубим този човек или конкретно нещо.
Лесно е да свикнете толкова много с него, че вярвате, че го обичате, просто защото ви е много трудно да се справите с идеята той или то да не са вече в живота ви. Може да има толкова силна съпротива срещу промяната, че тя ви пречи да разберете истинските чувства зад привързаността.

4. Възхищение
Възхищението е друго чувство, което се доближава до любовта, но не е любов. Това чувство има силен рационален и ментален елемент. Оценяваме някого, защото той притежава определена добродетел или талант. В този човек има някакъв изключителен или поразителен аспект и това поражда желание да бъдете близо до него или да бъдете ангажирани с тези характеристики по някакъв начин.
Когато обичате някого, не го обичате просто по конкретна причина. Обичате го въпреки неговите грешки. С други думи, когато обичате истински, обичате по всеобхватен начин. Всъщност често сме склонни да бъдем особено трогнати от слабостите или недостатъците на даден индивид, а не от проявата на големи добродетели.

5. Зависимост
Това е друго чувство, което може да изглежда като любов. Зависимостта може да накара някого да почувства, че другият човек е необходим. По този начин той чувства, че не е способни да живеят без конкретната личност в живота си. Това интензивно чувство го кара да мисли, че наистина обича отсрещния.
Вярно е, че в любовта човек изпитва нужда от компанията на другия човек. Тази нужда обаче не е причината за връзката, а по-скоро последицата от нея. Това означава, че се чувствате добре, когато той не е там, но се чувствате много по-добре, ако е с вас.
Има голяма разлика между тази реалност и усещането, че не може да живеете без него.

Накратко, много чувства са свързани с любовта, но не са. Понякога границите между едното и другото сякаш се размиват. Ето защо е относително лесно хората да объркат различните чувства с истинската любов. Затова понякога е здравословно упражнение да преосмислиш това, което чувстваш и да дадеш на емоциите си по-точни имена.

Перфектната сродна душа за всяка зодия

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X