Напишете дума/думи за търсене

Разрушителни състояния, които унищожават живота ни

Могат ли съжалението или преценката на другите унищожават живота ни? Какви разрушителни условия ни пречат да продължим напред и да живеем пълноценно? С две думи, какво унищожава съществуването ни?

Чувство на съжаление

Най-често възниква, защото не сме в състояние да бъдем такива, каквито бихме искали и мечтаем да бъдем. Несъответствието между бляновете и реалността причинява депресивно състояние, защото повечето от нас искаме да бъдем добри хора. За да избегнете това състояние, трябва да приемете живота и себе си в него такъв, какъвто сте. Основното е да се намери баланс между желаното и действителното с правилното определяне на приоритетите.

Прехвърляне на вашата вина върху другите
Когато обвиняваме другите за нашите проблеми, търсим виновните, като по този начин ние действаме безотговорно по отношение на себе си. Това се случва, защото не анализираме себе си, своите действия, състояние. Ако не правим това, е невъзможно да научим нещо, да се издигнем едно стъпало нагоре и да продължим през живота, обогатен с нови преживявания.

Психология на жертвите
Такова състояние може да бъде причинено не само поради наличието на натиск, агресия, насилие, но и поради субективни състояния. Когато ни се струва, че целият свят наоколо е въоръжен срещу нас. Нищо не работи, нито кариера, нито семейство.
Има пълна дисхармония в душата ни, струва ни се, че животът ни е довел до задънена улица. В този случай човек престава да контролира ситуацията, живота си и прави едни и същи грешки.

В този случай ще помогне трезвото виждане на нещата, обективната оценка на условията на живот, дали наистина всичко е толкова лошо или е плод на разиграна фантазия и може да опитате да поправите нещо.

Осъждане на другите
Когато съдим другите, ние ги измерваме според нашите оценки и това е погрешно. Първо, трябва обективно да оцените себе си, поведението си и след това да прехвърлите оценката си на околните. Ако обстоятелствата го изискват. Всеизвестно е, че това, което най-много не харесваме в околните, е това, което подсъзнателно искаме да поправим в себе си.


Самоутвърждаване
Желанието да се утвърдиш в своята праведност, винаги възниква, ако човек изпитва опасност, безпокойство. Той се стреми да доминира над другите, защото това му позволява да придобие увереност, повишава самочувствието му. Това качество е положително само когато дадената личност е права. А когато не и знае за това, подобно самоутвърждаване на всяка цена само ще добави още повече несигурност и страх за действията на въпросната персона.

Страх от грешка
Поради този страх често не може напълно да се отворим за живота и да намерим свобода, любов, радост.

Желание за притежание
За някои хора щастието не е в парите, но други веднага заявяват, че категорично радостта в живота зависи от тяхното количество. Желанието да забогатеем, да натрупаме колкото се може повече материални ценности, често ни лишава от възможността да видим истинско щастие, да бъдем доволни от живота, да получим ярки впечатления от него. Много по-важно е да наситим живота с богати спомени, а не със скъпи неща.

Разкаяние и вина за своите действия
Това чувство ни гризе отвътре, разяждайки душата, но преди да се укорите за това, което сте направили, трябва да разберете дали вашата вина е толкова голяма. Няма идеални хора, всички сме склонни да грешим, но не си струва да се самоизяждаме за грешки.
Грешката е причина да се замислите върху нея, за да не я направите в бъдеще.

Липса на самочувствие
Често се случва сами да не си позволяваме да се преборим, да не си позволим нещо повече. Неувереността в себе си не е добра за нас. Ние сме ограничени само от нашите желания.

Повишена тревожност
Възниква в резултат на неувереност в себе си, започваме да не вярваме на другите, чакаме всичко наготово, а това няма да ни доближи до радостта и щастието.

Страх от промяна
Страхът от промяна на живота е познат на мнозина. Той е този, който ни спира на крачка от възможно щастие. Важно е да прецените правилно житейската ситуация, да не се страхувате да рискувате, защото можете да бъдете възнаградени.

Прехвърляне на отговорността към другите
Животът ни е в нашите ръце, никой не може да промени съществуването на някой друг. Трябва да погледнете в сърцето си и да се опитате да видите любовта на живота там.

Тези 7 емоции унищожават здравето и късмета

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X