Напишете дума/думи за търсене

Децата и книгите – мисията е възможна!

Кой казва, че децата не четат и не се вълнуват от книжки?! Когато книгата им е представена по забавен начин и когато я свързват с приятно изживяване, за тях тя може да бъде много по-интересна от играчка дори. Децата, особено по-малките, всъщност възприемат книжката като нещо повече от играчка. Тя им носи история, а в красивите картинки могат с часове да се взират и да откриват нови и любопитни детайли. Освен това те винаги усещат, когато даден предмет е от особено значение, защото тогава родителите им се отнасят към него с внимание. Обичат да споделят изживяванията си с мама и татко и да виждат, че нещата, които вълнуват тях, са интересни и за техните родители.

Как да направите книжката вълнуваща за вашето дете?

- Не го насилвайте да й обръща внимание. Оставете я на видно място, но нека детето само определи кога му е приятно да се занимава с нея. Може да му „помогнете“, като седнете близо до него и започнете да я разлиствате с интерес. Децата имат силни „антени“ и бързо ще дойдат да проверят с какво си „играете“.

- Свържете момента на разтваряне на книгата с нещо, което по принцип е приятно. Например с любими лакомства. С хапване в любим ресторант. С време, прекарано с цялото семейство или още по-хубаво – с пътуване!

- Подайте книжката като подарък, като награда за нещо.

- Подбирайте внимателно книжките и не правете компромис с качеството. Нека са наистина неустоими.

- Погрижете се да имате и дигитални книжки „в джоба си“ – така може да предложите на хлапето това забавление където и да се намирате. Много по-полезно е, отколкото да му пуснете някакво видео.

- Или просто минете през „Макнодалдс“ и накуп ще изпълните всички тези условия. Защото при закупуване на детско меню Happy MealTM може да изберете да получите книжка вместо детска играчка. Книжките, предлагани в Happy Meal™, са ексклузивни серии, предлагани само в „Макдоналдс“ с партньорството на световноизвестната авторка на бестселъра „Как да си дресираш дракон“ Кресида Коуъл. Сега поредицата от 12 невероятни книжки ще отведат децата ви на невероятни приключения с близнаците Тритоп.

- А за да бъде още по-забавно, в Happy MealТМ App може да откриете дигитални книжки, където героите оживяват, а вашето хлапе ще се потопи още по-дълбоко в техните истории. Интерактивните дигитални книги превръщат четенето в приключение, с което малчуганите изследват прекрасния свят, в който живеем.

X