Напишете дума/думи за търсене

Розовото масло - враг на акнето, старостта и депресията

Етеричното масло от роза отдавна се използва за терапевтични и козметични цели. Лекува акне, нормализира хормоналния баланс, облекчава безпокойството, намалява депресията и повишава либидото.
Кои са най-големите му ползи?

1. При депресия и тревожност

Розовото масло може да повдигне настроението. Ароматерапията с него помага на страдащите от депресия или тревожност. Използването на смес от розови и лавандулови масла за ароматерапия показва значителни подобрения при следродилна депресия и безпокойство при жените.

2. Срещу акне
Розовото масло е отличен продукт за грижа за кожата, защото притежава антимикробни свойства. Добавянето на няколко капки розово масло към дневния крем е препоръчително, тъй като силен бактерициден ефект в сравнение с други масла. Подобно на мащерката, лавандулата и канелата, розовото масло напълно унищожава бактериите, причиняващи акне (Propionibacterium acnes).

3. Антиейдж ефект
Подобрява състоянието на кожата и е вероятно да забави стареенето по няколко причини:
• има силно противовъзпалително действие.
• съдържа антиоксиданти, които унищожават свободните радикали. Те причиняват увреждане на кожната тъкан, което причинява бръчки и дехидратация.

4. Укрепва либидото
Тъй като розовото масло е успокоително, то може да се използва от мъже с еректилна дисфункция, свързана с тревожност и стрес. Помага за нормализиране на хормоналния баланс, което спомага за повишаване на либидото.

5. Болезнена менструация
Симптоми на първична дисменорея: сковаваща болка в долната част на корема преди или по време на менструация, и при ендометриоза. Ароматерапията с използване на розово масло може да облекчи дискомфорта при това състояние.

Как да прилагате?

• Маслото се поставя в дифузер и може да се вдишва директно.
• Розовото масло може да се прилага локално, но се препоръчва ароматните масла да се разреждат с масло носител (кокос, жожоба) в съотношение 1: 1.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X