Напишете дума/думи за търсене

Интервенозните терапии - новият писък на модата

Милко Тотевски, управител на клиниката за интравенозни инфузии REVIV

В REVIV работим „здраве“

Все още липсва достатъчно информираност по темата с интравенозните инфузии, споделя експертът

Първата по рода си клиника за интравенозни инфузии REVIV Sofia, част от глобалния лидер в сферата, направи една година на българския пазар. Управителят Милко Тотевски разказва как българският потребител възприема тази толкова иновативна за родните ширини здравна услуга и как глобалната Covid-19 криза се отрази на старта на начинанието.

- Как премина първата година на REVIV в България? Вие създадохте клиниката в доста турбулентен момент, в който светът настръхна от една чутовна здравна заплаха. Как ви се отрази?

- Моментът, в който отворихме, беше изключително предизвикателен. Да стартираш бизнес в началото на пандемия, когато всички са изплашени и стоят вкъщи, е предизвикателство, което не преодоляваш лесно. Една година по-късно вече сме стабилни и разпознаваеми като бранд и имаме лоялни клиенти, които идват за своята терапия почти всеки месец. Въпреки трудното начало пандемията накара хората да търсят начини да се погрижат за своето здраве и ние като превантивна медицина сме най-добрата възможност на пазара на медицинските услуги.

- Интравенозните инфузии далеч не са новост в света, но за България са тотална иновация и напълно непозната здравна услуга. Как ви се струва, лесно ли възприе българският потребител тази услуга, разбра ли я, въведе ли я в ежедневието си?

- Определено липсва достатъчно информираност в тази насока. Винаги питам тези, които ме гледат с недоверие, кое е първото нещо, което прави спешният екип на „Бърза помощ“, когато пристигнат – включват система. Защото е бързо и ефективно. Интравенозните инфузии или вливането на витамини, както е познато у нас, е най-добрият метод за доставяне на вещества, необходими за правилната и балансирана работа на организма. Всички знаят какво са витамин С и В комплекс, но малко хора могат да кажат, че наистина са изпитвали ефекта им заради начина на суплементиране. Тези, които се доверяват на REVIV и медицинския екип, остават очаровани от ефекта на терапиите и бързо се превръщат от клиенти в посланици на услугата. Като посветени са!

- След една година опит как бихте обрисували типичният профил на вашия потребител? За кого е услугата?

- Услугата е за всички хора над 18 години: за здрави хора с лоши навици, които пият, пушат или злоупотребяват с други вещества (дори и храна в моя случай) и искат да превъзмогнат пагубното им въздействие върху здравето; за жени, които искат да запазят блясъка и младостта на кожата си или да овладеят хормоналната буря по време на менопаузата; за хора, функциониращи на високи обороти, целящи максимална ефективност в работата, спорта и живота като цяло. Ние в REVIV използваме термина „персонална оптимизация“ – ефективност, намаляване на ефектите от стареенето и преодоляване на последиците от лошите навици – едно по-добро аз.

- Интравенозната инфузия се извършва чрез поставяне на абокат. Тази интервенция ли се оказа най-голямата бариера и най-големият страх пред потребителите?

- Определено не съм виждал човек, който да обича интервенцията с абокат/игла, въпреки че процедурата е изключително щадяща, дори бих казал нежна. Аз самият до старта на клиниката имах непредвидими реакции при вида на игла, която влиза във вената ми. Сега обаче съм разглезен от нежността на процедурите, негативните очаквания напълно отсъстват и не мога да си представя да отида на друго място, където да ми правят подобни процедури. А самите REVIV казват, че в България имаме най-добрия екип от сестри и една от най-правилно извършваните процедури по техния протокол и правила.

В клиниката имаме ексклузивни процедури, които вършат чудеса, но пък изискват ангажимент от страна на клиента за няколко поредни дни с по няколкочасови терапии. Затова графикът се оказва най-голямото предизвикателство за хората с много задачи и отговорности.

- Какви нови неща да очакваме от REVIV и IV терапиите?

- В REVIV нещата не се случват бързо – всички терапии минават през тестване в собствена лаборатория във Великобритания, преди да се предоствят на над 40 различни пазара на 6 континента. Основното изискване е да са безопасни и с максимална полза за клиентите.

REVIV единствени в света предлагат персонализирани интравенозни терапии – според конкретните изисквания на твоето тяло. Всичко започва с генетичен тест. На базата на резултатите вече може да определим оптималните дози и честота на инфузиите, за да бъде клиентът максимално здрав.

- Какво си пожелавате?

- Много щастливи клиенти! Това е най-хубавото нещо, което сме правили, и важи за всички от екипа на клиниката. Ние работим здраве! Въпреки че на нас се пада отговорността да образоваме българите относно ползите от този вид терапии, всяко усилие си заслужава заради усмивките на нашите клиенти и случайно изпуснати реплики като: „...сега ми олекна и просветна!“ или „Леле, това как работи!“.

www.revivme.bg

X