Напишете дума/думи за търсене

Седем потенциални признака на бъдещата раздяла

Дори добрите отношения преживяват трудности в даден момент, така че конфликтът е нормален до известна степен. Има обаче моменти, когато крамолите прекрачват определени граници и това е моментът, в който признаците на бъдещата раздяла стават видими.

Трудно е да се скрият определени емоции и сигналите на бедствие по време на кризи са напълно очевидни.
Те са проявление на тези, които вече не се чувстват комфортно с партньора си, появява се чувство на отхвърляне.

В такива моменти всеки може да предскаже идващата разлъка.

Това е така, защото след като преминете границите на доверие, уважение и учтивост, е доста трудно да се върнете обратно в руслото на уюта в отношенията. Кои знаци подсказват края на края?

"Хубавите хора не се влюбват непременно в хубави хора."
Джонатан Францън

1. Агресивни или насилствени прояви
Разногласията и липсата на разбиране често водят до момент, в който всяка дискусия приема насилствен обрат.
Нормалните диалози изчезват и преобладават тези, които включват разногласия или противоречия. На практика във всеки разговор присъства високо ниво на агресия при онези двойки, които са на път да се разделят.

2. Критиката и презрението сигнализират за бъдещ развод
Обичайно е взаимните комплименти да имат предимство, когато двойката е още в началото на връзката. Съществува естествена нагласа да виждаме положителните страни на другия и да посочваме одобрително неговите добродетели. Това не е просто тактика на завоевание, а реално отношение, което е част от влюбването.
Точно обратното се случва, когато една двойка е на ръба на раздялата. Сарказъм, подигравки, презрение към това, което другият човек прави или казва и т.н.

3. Защитно отношение
Често се случва единият или двамата партньори да искат да си измият ръцете, когато се очертава раздяла. Изведнъж всеки един от тях се опитва да обвини другия за случващото се, избягвайки отговорността.

4. Чувство на съкрушение
Хората се чувстват съкрушени, когато не могат да намерят изход. Обстоятелствата, които пораждат това чувство, са действителните отношения в много случаи.
Обичайният отговор на подобно чувство е да се дистанцирате емоционално. Това дистанциране се увеличава с течение на времето. Все по-трудно ще бъде да укрепите връзката отново, моментите на интимност, съпричастие.

5. Чувство за провал и нещастие
В един момент един от двамата може да забележи, че ситуацията е непоносима и че предстои приключване на отношенията. Може да искате да се върнете в релсите и дори да опитате диалог или просто да заемете по-конструктивна позиция по време на спор.
Това обаче ще бъде загубена кауза, щом отсрещната страна игнорира, свежда до минимум или приема погрешно тези усилия. Неуспешните оплаквания са един от най-ясните предсказатели на раздялата. Това означава, че вече няма готовност да се реши нещо, което се проваля.

6. Преобладават лошите спомени
Вероятно е да има недоволство, мисли за отмъщение, двамата партньори да се чувстват дълбоко разочаровани и да се обвиняват един друг, когато преобладават негативните спомени. Така отхвърлянето или дори омразата намират място за размножаване.
Всичко това засилва деструктивно отношение към бъдещия бивш. Сега той е враг и трябва или да бъде атакуван, или да се защитаваме от него.

7. Езикът на тялото може да показва бъдеща раздяла
Признаците, които могат да предскажат развод, не са толкова очевидни при някои двойки, тъй като са маскирани зад пасивно-агресивни нагласи.
Въпреки това има елементи, които хората не могат да скрият, защото езикът на тялото комуникира по-добре от думите.
Ще забележите жестове, които означават отхвърляне или дистанциране един от друг. Ще има много дискомфортни телесни усещания, изпитвани в присъствието на партньора. Също така не е необичайно единият или и двамата да се разболеят.

Въпреки че всички тези признаци могат да предскажат, че се очертава раздяла, последната дума имат участниците във връзката.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X