Напишете дума/думи за търсене

Как сезонът, в който сме родени, влияе върху здравето – втора част

Вече ви запознахме с особеностите, свързани с физическия статус на хората, родени през топлите месеци.

Сега е време да разгледаме здравните характеристики на индивидите, появили се на този свят в студа.

Есенните бебета са склонни да бъдат най-атлетични

Есенните бебета са най-склонните към атлетизъм хора показва проучване, публикувано в International Journal of Sports Medicine.
Родените през ноември са склонни да бъдат „по-здрави и по-мощни“ от тези, които са родени по друго време през годината - особено през април, май и юни. А родените през октомври са по-силни от всички останали, с изключение на родените през септември и ноември.

Есенните и зимните бебета са склонни да развиват повече заболявания, но живеят по-дълго

Есенните и зимните бебета са изложени на по-голям риск от развитие на заболявания, отколкото родените през пролетта и лятото. И все пак те изглежда живеят много по-дълго от всички останали. Това разкрива изследване, публикувано в списание Columbia. Родените през студените месеци са изложени на по-голям риск от предсърдно мъждене, хипертония, застойна сърдечна недостатъчност, кардиомиопатия... Въпреки това според друго проучване, публикувано от Чикагския университет в Journal of Aging Research, хората, родени през това време на годината, са по-склонни да доживеят до своя стотен рожден ден от всеки друг.

Зимните бебета имат по-висок риск от сезонна депресия

По-студените месеци са просто толкова мразовити и тъмни, без слънце... Съвсем логично е, че ужасното време навън би повлияло на психичното здраве на много хора. Индивидите, които са родени през зимните месеци, са изложени на по-висок риск от сезонна депресия според Time.

Есенните бебета имат по-висок риск от развитие на хранителни алергии

Есенните бебета имат по-висок риск от развитие на хранителни алергии според проучване, публикувано в Journal of Epidemiology and Community Health. Хората родени през есента, имат 9,5% риск от развитие на хранителни алергии, което се сравнява с 5% риск за бебета, родени през юни и юли. Родените през ноември и декември също са три пъти по-склонни да се борят с хрипове и екзема.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X