Напишете дума/думи за търсене

Удължете живота на банския си така

Купили сте си приказен бански и ви иска да е с вас още дълги и щастливи лета. Как да се грижите най-добре за банските костюми, за да ги съхраните в перфектен вид дълго време?

Не забравяйте да перете банския си костюм след всяко носене - дори ако не влизате във водата. Слънцезащитните кремове съдържат съставки, които могат да навредят на тъканта и да доведат до евентуално разпадане на материала. На всичкото отгоре някои SPF са по-вредни от други. Лосионите и маслените формули на минерална основа могат да причинят пожълтяване или постепенно зацапване с течение на времето, ако банските не са изпрани правилно. Друга причина да бъдете усърдни с изпирането на банския си костюм, особено ако се потапяте в басейн, е, че хлорът е по-груб към платовете за бански костюми, отколкото сладката и солената вода и може да накара ярките цветове да избледнеят.

Но не хвърляйте банския си в пералнята и не използвайте какъвто и да е препарат за него. За най-добри резултати изперете банските си на ръка и използвайте препарат, специално създаден за деликатни или висококачествени тъкани с еластично съдържание, който защитава цветовете на тъканта и безопасно елиминира маслата и химикалите, без да уврежда фините влакна. В крайна сметка може да заложите спокойно и на бял оцет заради неговите дезодориращи и антибактериални свойства вместо детергент. Ако сте далеч от дома и нямате лесно достъпни препарати или оцет, изплакнете банския най-малко в прясна вода. Що се отнася до мъжките плувки, те са достатъчно издръжливи, за да се перат в пералня, тъй като съдържат по-малко ликра.

Начинът на ръчно пране на банския също има голямо значение. Започнете, като напълните мивката си със студена вода и добавете една доза мек препарат или бял оцет. Оставете банския да се накисва в разтвора до 30 минути и след това изплакнете с хладка вода. За да изсъхне, внимателно навийте банския в чиста суха кърпа, като леко натискате, за да отстраните излишната вода. Въпреки че може да е примамливо, никога не бива да изстисквате банския си костюм, тъй като това може да повреди влакната на ликрата. Когато приключите, сложете банския на равна повърхност да изсъхне.

За да поддържате бански костюма си във върхова форма, също не забравяйте да избягвате следните неща:

  • Не накисвайте банския през нощта. Това може да разхлаби влакната.
  • Не позволявайте на банския да изсъхне директно на слънце. Това може да доведе до избледняване.
  • Не слагайте бански в сушилнята. Топлината отслабва еластичността на ликрата. Това е същата причина, поради която не трябва да носите любимите си бикини в джакузи.
  • Не закачайте бански на метален прът, за да изсъхне. Окачването може да промени формата на дрехата, докато металната пръчка може да остави следа от ръжда, която е невъзможно да се премахне впоследствие.
  • Не сядайте на груби повърхности, докато носите бански. Бетонът до басейна или дървото от шезлонгите могат да наранят тъканта. Ползвайте меки кърпи.

Козметика за из път - всичко важно, без да товарите багажа си

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X