Напишете дума/думи за търсене

Козметика за из път – всичко важно, без да товарите багажа си

След като усъвършенствате изкуството на внимателния подбор на вашите продукти за красота за пътуване, ще имате много повече място за сувенири и нови находки от чужбина. Очевидният съвет е да опаковате възможно най-малко количество продукти, но когато пътувате в продължение на седмици, е трудно да изберете кои продукти от ежедневната си рутина да вземете и кои да оставите.

Основният ви фокус е да намалите до минимум течностите и да се съсредоточите върху най-важното.

Задължителните продукти за красота по време на пътуване

Слънцезащитен крем

Независимо дали ще пиете коктейли на пристанището в Амстердам или ще обикаляте из гръцките острови, най-добре си пригответе слънцезащитен крем. Различните страни имат много специфични разпоредби, когато става въпрос за слънцезащитни продукти. Ще откриете, че обичайният ви SPF 50+ може да не се предлага в някои европейски държави. Препоръчваме ви да вземете продукт на цинкова основа, нищо че оставя бяла следа по кожата. Затова пък ви спестява химията, която през слънцезащитните продукти преминава в кръвта.

Шипково масло

Всяка пътна чанта се нуждае от универсален наръч козметика, а шипковото масло определено влиза в тази графа. Използвайте го при белези, порязвания, сърбеж по кожата. Използвайте го като овлажнител, серум и масло за кожички. Той е 100% органичен и абсорбира много бързо.

Мини шампоан и балсам

Повечето хотели предлагат безплатен шампоан и понякога балсам, но те не винаги са особено качествени. Опаковайте няколко мини шампоанчета, за да сте сигурни, че ще пътувате с чиста и прекрасна коса. Може да ползвате и само балсам, за да измиете косата си. Прочетете нашата статия по темата ТУК.

Добър вариант е, вместо да харчите пари за мини шампоани и балсами, да си купите само малки шишенца и тубички и да ги напълните с продуктите, които редовно ползвате у дома.

Почистващи кърпички

Те не са най-добрият вариант за ежедневно ползване, защото не почистват в дълбочина, но са идеално решение за из път. Ще ви спестят тубички с разгримиращи продукти, мицеларна вода, измиващи лосиони и т.н.

Ако ограничите и гримирането, кърпичките ще са напълно достатъчни, за да почистите лицето си и сутрин, и вечер.

Какви продукти за красота за пътуване да оставите у дома

Забравете аерозолите, ако пътувате със самолет. Най-вероятно на границата няма да ви позволят да вземете големите шишета с дезодорант или лак за коса. Купете си вместо това твърд дезодорант, а също така може да се спрете и на сух шампоан или шампоан на прах – ще ги откриете в добрите дрогерии и големите козметични магазини.

Дезодоранта може да замените и със специални мокри кърпички – потърсете ги в дрогериите. Така хем ще ви е леко, хем в багажа ще има място за повече обувки.

Оставете у дома също и лакочистителя. Продават се еднократни кърпички, които ще почистят лака ви за нокти, ако това се налага. А пък най-сигурно е преди път да си направите гел лак – така изобщо няма да мислите за маникюра и педикюра си по време на почивката.

Ако искате да вземете сешоар или друг инструмент за стилизиране, обмислете добре от какво наистина ще имате нужда. Ако може да изтърпите няколко дена косата ви да е естествена, може просто да си купите хубав продукт за нейното стилизиране без преса или сешоар, както и красиви кърпи, в които да я скривате. Ако все пак държите на топлинния стайлинг, вземете си четка с топъл въздух – тя ще ви служи и за сешоар, и за перфектен стайлинг на права или вълниста коса. Усещането след такава четка е много приятно.

Продуктите за грим също може да бъдат оптимизирани. Вземете си един хубав BB крем с висок фактор, спирала за очи и гланц за устни и сте готови. Едва ли по време на пътуването ще имате нужда да се рисувате кой знае колко по лицето си. Е, добре, един син молив също може да пъхнете в багажа, но нямате нужда от друго. Удоволствието от преживяването ще свърши останалото.

Как да изберем слънцезащита за бебе

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X