Напишете дума/думи за търсене

Хитри трикове за поправка на гримове

Само една жена може да разбере какъв кошмар е да ти падне цялата чантичка с гримове от високо и да се чудиш кое е останало здраво и кое е за хвърляне. Това е същото като с телефона, когато падне – някак надълбоко те забяла чак в сърцето...

При падане и нараняване най-много пострадват сенките за очи и пудрите.

Как да коригираме счупените пудри и сенки за очи

Според гримьора на знаменитости Стеви Кристин поправката на счупените сенки и пудри зависи от степента на счупване. „Ако това е само пукнатина, просто изтупайте сенките или пудрата, така че да паднат счупените части, и ползвайте останалите цветове в палитрата“, казва тя. След това опитайте с помощта на четка за грим да размажете сенките или пукнатото място в пудрата, за да предотвратите образуването на нови пукнатини. Защото е възможно, ако пукнатината остане, тя да се разрастне и да разруши целия продукт. Просто го туширайте с четката и няма да имате повече проблеми.

Ако сенките или пудрата са напълно раздробени, разбийте ги още повече. Сериозно! „Ако някоя пудра се счупи, независимо дали е сенки, бронз и т.н., винаги можете да я раздробите, да я сложите в контейнер и да я използвате като пудра или сенки на прах“, казва Кристин. Просто вземете малък контейнер от арт магазин, дрогерия или аптека и изсипете насипния прах вътре.

За пълно възстановяване на счупени сенки или пудра

Ако все пак искате да ползвате сенките или пудрата си в пресован вид, има начин да ги поправите.

Съберете всички счупени парченца на едно място и с помощта на твърд предмет, например дръжката на дебел нож, ги смелете на възможно най-фини частици. След това капнете няколко капки алкохол/спирт и с помощта на клечка за зъби смесете с пудрата/сенките.

Върнете продукта в оригиналната му опаковка и загладете отгоре с обратното на лъжица. Като цяло ще изсъхне бързо, но за всеки случай вие го оставете няколко часа истинси да стегне. Ползването на алкохол, малко търпение и известен натиск ще направят вашите счупени сенки или пудра отново годни за употреба.

Как да коригираме счупени червила

Фиксирането на счупено червило е дори по-лесно от фиксирането на повреден продукт на основата на прах.

След като червилото се счупи, го пъхнете за няколко часа във фризера. Ако това не помогне, го загрейте в микровълновата и го сложете в малък контейнер – може да го ползвате с помощта на четчица за червило.

Правила за красив грим

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X