Напишете дума/думи за търсене

Защо жените, които слагат грим, са по-успешни?

Безкрайните часове на нанасяне на грим и стилизиране на косата сутрин може да изглежда като епизод на филм на ужасите за някои от нас. Както се оказва обаче, тази рутина може да си струва усилията. Добрият външен вид не само оказва положително влияние върху настроението ни, но и променя начина, по който другите ни възприемат. Какъв е ефектът от поддръжката на красотата върху останалите аспекти от живота?

1. Основата и контурирането придават симетрия на лицето
Те могат да коригират повечето недостатъци на кожата и дори тоналността й. Правилно нанесената основа придава свеж вид на лицето, а контурирането добавя симетрия. Въпреки че в различните култури стандартите за красота се различават, един факт е непроменен - хората намират симетрични лица за по-привлекателни. Биологично мозъците ни се стремят към това, тъй като това те възприемат за „съвършенство“.

2. Гримът за очи подобряват целия външен вид
Очите са значими за привличането. Очната линия, спиралата и сенките за очи може да ги накарат да изглеждат по-интригуващи и да изпъкват повече. Освен това с тях изглеждат визуално по-големи и по-млади. Гримът в тази зона ни позволява да увеличим контраста на лицето и да направим лицата ни по-женствени и съблазнителни.

3. Яркото червило привлича вниманието към лицето
Един от най-популярните цветове на червилото е червеният. Той зарежда с увереност и е привлекателен за нашите потенциални партньори. Жените с червени устни се възприемат като по-добре изглеждащи от тези, които носят различни цветове червило. Контрастът му с цвета на кожата засилва женствеността на лицето и го прави по-привлекателно. Мъжете са по-привлечени сексуално към жените, които носят червено.

4. Нежният руж ни прави още по-примамливи
Прасковен или розов цвят на скулите може да играе съществена роля за това колко привлекателно изглеждаме. Лицето ни обикновено се възприема като индикатор за нашето благополучие и хората естествено възприемат розовите лица като знак за жизненост и здраве. Използването на малко руж ще създаде здрав, младежки вид и дори може да събуди силни чувства като любов и обич у хората, които ни съзерцават.

5. Прическите влияят върху начина, по който се чувстваме
Нищо не може да помогне да изразим идентичността си по-добре от нашата прическа. По време на различни периоди от нашия живот прическите ни помагат да създадем впечатление у другите както за нашата интелектуалност, така и за сексуалността ни, за това доколко сме изключителни или да покажем своята увереност. Правилната прическа, комбинирана с перфектен грим, може значително да засили самочувствието и дори да ни даде усещане за вътрешно удовлетворение.

6. Привлекателността може да повлияе на нашата кариера
Красотата и привлекателният външен вид играят важна роля в много сфери от нашия живот. Съществува връзка между привлекателността на жените и тяхната заплата. Оказва се, че колкото по-добре изглеждащи са хората, толкова по-голяма е вероятността те да бъдат наети и да печелят средно по-високи заплати. Което означава, че полагането на усилия в нанасянето на грим и стилизиране на косата ще се изплати в крайна сметка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X