Напишете дума/думи за търсене

5 лесни начина да изглеждаме по-млади

Задържането на младостта е вечната цел и непрестанното желание. Индустриите за поддържане на свежия външен вид са индустрии за милиарди. Понякога обаче съвсем малко грижи са необходими, за да не губите от момичешкото излъчване.

1. Винаги слагайте червило

Сухите и напукани устни състаряват дори дамите, които са във възраст, когато не би трябвало да се притесняват за годините си. Затова винаги носете червило. Това не означава обезателно да е червено или ярко, но винаги имайте червило или гланц, които да направят устните ви блестящи и плътни. А ако е с подхранващ ефект, още по-добре, защото не просто устните ви ще изглеждат по-меки – те наистина ще са такива.

2. Заложете на коректор

Ако се справите с тъмните кръгове под очите, веднага загубвате поне пет години от възрастта си. Затова дори и да не сте от тези, които ползват много грим, задължително използвайте коректор. Може да го нанасяте не само върху кръговете под очите, но също така и да заличите всякакви несъвършенства по лицето.

3. Преоткрийте ружа

Колкото и странно да звучи много дами изобщо не използват руж. Смятат го единствено за допълнение при вечерен или сценичен грим. А ружът е сред задължителните продукти, които трябва да се използват всеки ден. Особено за жените с по-блед тен, той е истинска магия. За секунди с помощта на руж може да възвърнете младежката си свежест и да постигнете ефекта на порозовелите бузи, какъвто имат по природа младите момичета.

4. Изберете правилната прическа

Има жени, които само със смяната на прическата постигат невероятен подмладяващ ефект. Сега е моментът да експериментирате. При някои дами именно скъсяването на косата е отговорът към желаната визия – каретата винаги са били символ на младост, а дори по момчешките къси коси придават на някои свеж и дързък стил. При други може да се избере някой нестандартен вариант с неправилна линия или дори ексцентрични кичури. Не пренебрегвайте и бретоните, но имайте едно на ум, че те подмладяват някои лица, но други карат да изглеждат старомодно. Къдриците също са трик за придаване на момичешки вид, както и всякакви по-младежки прически като опашки или плитки.

5. Цветът е много важен

Освен подстрижката цветът на косата също е от огромно значение. Забравете за абсолютно черни коси. Подмладяващите оттенъци са кестенявите, медените, топлите руси тонове. Червеното по принцип се води състаряващо, но отново зависи от конкретния тен на лицето, както и от нюанса на самото червено. Освен това добре поддържаната коса придава много по-млад вид, затова залагайте на продукти за блясък, подхранване и придаване на обем.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X