Напишете дума/думи за търсене

Как да изберем слънцезащита за бебе

Слънцезащитният крем е добре да се използва при бебета на възраст над 6 месеца. По-малките бебета трябва да използват други форми на слънцезащита, за които също ще ви разкажем.

Най-добрият начин да предпазите бебетата от слънцето е да ги държите възможно най-много на сянка. Освен това облечете вашето мъниче така, че да не го достигат пряко слънчевите лъчи и на всяка цена през лятото го извеждайте с шапка с периферия. Слънцето не трябва в никакъв случай да му грее и в очите. Облечете го слънцезащитно, но в същото време внимавайте да не прегрява. Можете също така да осигурите сянка за вашето бебе, като използвате чадър или специална бебешка тента на количката.

Ако вашето бебе е на възраст над 6 месеца, се препоръчва да включите и ползването на слънцезащитен крем. Изберете широкоспектърен слънцезащитен крем с SPF най-малко 30. Нанасяйте го обилно върху откритата кожа на бебето и го прилагайте отново на всеки два часа - или по-често, ако бебето прекарва време във водата.

За да избегнете дразнене на кожата и очите на бебето, използвайте слънцезащитен крем, който съдържа цинков оксид или титанов диоксид.

Може да ползвате, особено ако детето ви е съвсем мъничко, и натурални средства за слънцезащита:

Кокосово масло

Кокосовото масло може да блокира 20% от слънчевите лъчи, попадащи върху тялото ни. Така че може да работи за кожата на вашето бебче, но го подновявайте на няколко часа.

Алое вера

Обикновено алое вера се използва за лечение на кожата след излагането й на слънце. Известно е, че е ефективен при лечение на слънчеви изгаряния, възпаления и зачервяване. Мнозина не знаят, че алое вера може да се използва и като слънцезащитен крем за кожата. Той може да я предпази, като блокира 20% от лъчите, на които сме изложени.

Сусамово масло

Един слой сусамово масло непосредствено преди излизането на слънце може да помогне да предотвратите изгарянето на кожата на вашето съкровище. Сусамовото масло може да предпази кожата му 30% от вредните лъчи на слънцето.

Масло от шеа

Нивото на SPF на маслото от шеа е много ниско, около 6-10, но при често нанасяне то също може да предпази успешно бебешката кожа.

Цялата истина за SPF защитата

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X