Напишете дума/думи за търсене

д-р Сандра Лий: Слънцезащитните продукти предпазват кожата от стареене

Д-р Сандра Лий е прочут дерматорог и козметичен хирург. Тя става известна благодарение на своите видеа в социалните мрежи - нейните последователи в YouTube, Instagram и Facebook наброяват милиони. Д-р Сандра Лий става популярна с названието Dr. Pimple Popper или д-р Пъпкотрепач. Тя създава собствено реалити шоу по TLC, което носи същото име – Dr. Pimple Popper. TLC е един от най-популярните телевизионни канали в САЩ, насочен към жените, който достига до над 99 милиона домакинства само в Щатите.

MILA.BG взе ексклузивно интервю с д-р Лий, в което тя сподели тайните на младата и блестяща кожа.

Коя е най-често срещаната грешка при грижата за кожата?

- Това зависи от типа кожа, но бих казала, че проблемът е в това, че прекалено много се взираме в несъвършенствата и чоплим кожата си. Това е нещо, което особено се забелязва по време на пандемията, когато хората са вкъщи и са още по-стресирани. Много пъти пренасяме напрежението върху кожата си, включително и аз. Склонни сме сами да се опитваме да премахваме пъпките по лицето си. Трудно ми е да дефинирам една единствена грешка. Хората просто трябва да разберат, че е невъзможно кожата ни да е съвършено гладка всеки ден. Абсолютно всички проблеми, които имаме, се отразяват и на кожата ни.

Как може да избегнем появата на черни точки и несъвършенства по кожата?

- Много е трудно да бъдат избегнати. Това е свързано с генетиката и хормоните. Ключът към всичко е хората да се запознаят в детайли с основните неща, засягащи кожата им. Например да могат да установят това, което имат. Черна точка ли е, може ли сам да се справи с нея, как да я отстрани. Мисля, че цялата информация в интернет пространството наистина може да предложи на хората една солидна основа. Така те ще открият кое е най-доброто за кожата им. В много случаи неправилното третиране на черните и белите точки може да доведе до акне. Ключът към това хората да се чувстват комфортно в кожата си е да я познават и да полагат правилните грижи за нея. По-склонни сме да полагаме грижи, когато забелязваме някакви резултати.

Бихте ли дали съвет за предотвратяване на стареенето на кожата?

Може би повечето от нас за запомнили това, което постоянно се изтъква от дерматолозите – слънцезащитният крем. Слънцето определено ни състарява. Както и замърсителите като смога, пушенето и други подобни неща. Така че бих посъветвала всеки да използва слънцезащитен крем. Има и много други продукти на пазара, които са изпробвани и помагат да се забави стареенето. И все пак най-важното, за което трябва да внимаваме, е да защитим кожата от слънцето особено ако се грижите за лицето си и искате да го предпазите. А пък бръчките не са толкова страшни, не могат по никакъв начин да ни навредят.

А какво ще посъветвате хората, които са с нормална кожа и нямат никакви проблеми? Кое е най-важното, което да я запази такава каквато е?

Бих ги посъветвала да я поддържат така, да продължават да правят същите неща, както досега, и да не променят рутината си. Със сигурност това не означава да започнат например да мажат цялото си лице с вазелин, защото това ще им донесе проблеми. Аз лично щях да поддържам грижата за кожата си и да им истински благодарна за нея. Със сигурност всички имаме проблеми, но не трябва да се фокусираме върху несъвършенствата по кожата ни. А някои хора са истински късметлии да имат здрава и чиста кожа. И задължително трябва да нанасят слънцезащита.

Много от нас се борят с акне. Има ли как да го избегнем? В момента се налага да носим маска по цял ден – как хем да сме отговорни, хем да не тормозим кожата си?

В днешно време трябва да се отнасяме към маските така както и към бельото си. Хигиената задължително да е наистина на много високо ниво. Маските е необходимо да се перат и подновяват постоянно. На пазара има много продукти за акне, които съдържат и салицилова киселина, която действа като химически пилинг. Това, което аз правя, е да пръскам по няколко пъти на ден маската си с подобен продукт преди да я сложа на лицето си. Така не се разваля и грима под маската. Салициловата киселина е наистина страхотна, защото всъщност може да се уталожи в порите ви и да ви помогне да изчистите акнето или да поддържате порите си чисти. Затова напръскайте маската си, изчакайте малко да изсъхне и след това я поставете на лицето си. То ще се освежи и ще е една идея по-защитено при появата на акне.

Средства против бръчки: ръководство за по-млада кожа

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X