Напишете дума/думи за търсене

Умната блондинка ползва лилав шампоан

Както подсказва името, лилавият шампоан може да има лилав или виолетов пигмент. Но какво прави лилавият шампоан? Как този продукт помага да се прогонят месинговите нюанси от косата ви?

Лилавото е на противоположната страна на цветната скала от жълтото - те са допълващи се цветове. Това означава, че лилавият шампоан неутрализира всички жълти тонове в косата ви.

Лилавият шампоан е познат също като тонизиращ шампоан. Той отлага пигменти с лилав цвят в косата, за да балансира нежеланите жълти или месингови тонове и затова е любим на блондинките.
Те обаче не са единствените, които могат да се възползват от неговите предимства. Този продукт за грижа за косата също е мощен инструмент за всеки със сребърна, сива, бяла, пастелна или платинена коса. Най-доброто от всичко е, че лилавият шампоан работи и върху естествено руси/бели коси, и върху изкуствено постигнато русо.

Предимства на лилавия шампоан

Освен неутрализирането на месинга в светло оцветената коса, шампоанът с лилав цвят има и няколко други предимства. Както споменахме, този шампоан може да направи чудеса, ако имате побеляла коса и искате да запазите нейния красив платинен или бял цвят. Тези нюанси на русото са склонни към пожълтяване и обикновено това не се харесва. Лилавият шампоан потиска жълтите тонове, за да разкрие перфектен платинен цвят на косата.

Друго предимство на лилавия тонизиращ шампоан е способността му да повлияе на здравината и блясъка на косата. Внимавайте обаче – не го ползвайте всяка седмица, защото той понякога изсушава косъма.

Има различни видове лилави шампоани – имайте предвид, че колкото по-тъмен е продуктът, толкова по-силен ще е ефектът. Ако искате само да туширате жълтеникавите нюанси, изберете обикновен лилав шампоан. Ако искате обаче да постигнете по-силен ефект, близъкт до оцветяване, сперте се на тъмен, пурпурен шампоан.

Когато го нанесете, цялата ви коса ще стане лилава, но не се притеснявайте, тя няма да се оцвети в лилаво. След като отмиете шампоана, отдолу ще видите отново собствения си рус цвят.

Препоръчва се с шампоана да се стои не повече от 5-10 минути.
Задължително комбинирайте ползването на лилав шампоан с последваща грижа за косата – балсам или маска. Те също може да са от лилавата серия, но не е задължително.

Безвредно изрусяване у дома

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X