Напишете дума/думи за търсене

рецепти

;
Съдовете за десерти, които е добре да имаме в кухнята

Съдовете за десерти, които е добре да имаме в кухнята

Любителите на домашни сладкиши може да нямат нужда от тази статия, но понякога се случва така, че не приготвяме вкъщи любим десерт само защото няма подходящата форма или съд

Песто от макадамия и рукола

Песто от макадамия и рукола

8 порции 10 мин необходими продукти: 1/2 връзка рукола 1 ч.ч. печена макадамия 1 ч.ч. магданоз на ситно 100 г настърган пармезан 2 счукани скилидки чесън 1 малка червена люта чушка без семките на

Ферментирала чеснова паста - здравословно и уникално вкусно

Ферментирала чеснова паста - здравословно и уникално вкусно

Многократно сме писали за необятната полза от ферментиралите храни, а днес ще ви запознаем с една от най-вкусните от тях - ферментиралата чеснова паста

Полента с леща

Полента с леща

богато на фосфор лесно 8 порции 20 мин За една порция: 107 ккал мазнини 7 г въглехидрати 8 г холестерол 17 мг протеини 2,5 г фибри 1,2 г необходими продукти: 1/2 пакет царевичен грис 50 г масло

Как лесно да проверим качеството на храната

Как лесно да проверим качеството на храната

Колкото и да се опитваме да се храним здравословно, най-важно е качеството на продуктите, които слагаме на масата. От грамотния избор на храни зависи не само вкуса на ястията, но и здравето

Минипалачинки с бял шоколад

Минипалачинки с бял шоколад

богато на калций лесно 30 мин 8 порции За една порция: 350 ккал мазнини 12 г холестерол 60 мг въглехидрати 17 г протеини 3,9 г фибри 0,5 г необходими продукти: 2 яйца 1 ванилия 1/2 ч.ч

Дани от Cooks and Bakes: Бабите ми ме научиха на любов към добрата храна (+рецепти)

Дани от Cooks and Bakes: Бабите ми ме научиха на любов към добрата храна (+рецепти)

Рядко приготвям нечия чужда рецепта по два пъти. Ако се получи от първия път – чудесно, успяла съм. Ако не се получи, не съм успяла и по-добре да пробвам с друга

Пиле със сметана и макарони

Пиле със сметана и макарони

богато на желязо лесно 6 порции 35 мин За 1 порция: 566 ккал мазнини 31,1 г холестерол 146 мг въглехидрати 38,3 г протеини 32,3 г необходими продукти: 400 г макарони 1+2 с.л. зехтин 2 с.л

Кога се добавя солта при различните видове ястия

Кога се добавя солта при различните видове ястия

Ще започнем с това, че се срещат все повече привърженици на безсолното готвене и ядене. Всички знаем за вредата от солта, но малцина могат да приемат храната напълно безсолна

Четвъртата в света Ева Тонева и нейните уникални рецепти за козунаци

Четвъртата в света Ева Тонева и нейните уникални рецепти за козунаци

И понеже Великден е най-големият християнски празник, ние решихме да ви срещнем не с кого да е, а с един изключителен човек, творец на световно ниво и извор на великанско вдъхновение

X