Напишете дума/думи за търсене

Само тези хора са достойни за голяма любов

Независимо от социалния им статус и нивото на материално благосъстояние, хората искат да обичат, да бъдат обичани и да имат истински приятели. Същността на най-близките отношения е качеството, а не количеството.

Трудно е да си представим щастието без любов. Дълбоко в себе си всеки човек иска да обича и да бъде обичан. Но не може да почувствате това чувство за абсолютно всички около вас, затова се ограничаваме до тесен кръг от близки хора.

Това не е проява на егоизъм, а важно условие за емоционално здраве. Давайки любовта си на близките си, ние създаваме вътрешен баланс, поддържаме душевен мир и укрепваме привързаността си.

Времето поставя всичко на мястото си
Когато сме млади, нещата и хората се приемат от нас лесно, без филтри. Младостта ни кара да се забавляваме, да експериментираме, да научаваме нови неща. Всички видове ограничения ни пречат да създаваме приятелства. Затова младежта не обича бариерите.
Любовта може да дойде внезапно и да завладее цялото ни същество. Така е и с приятелството.

Но с течение на времето започваме да анализираме и да се ръководим повече от разума, отколкото от емоциите.

Желанието да се събере "колекция" от приятели ще престане да се проявява
Като се грижите за броя на приятелите, а не за качеството на приятелството им, рискувате да се обградите със случайни хора, които е малко вероятно да изпитват искрени чувства към вас.

• Самотата е необходима в определени дози, за да подредите мислите си, да подредите вътре в себе си и просто да се отпуснете.
• С течение на времето по-голямата част от приятелите се елиминират. Най-отдадените и тези, с които имаме много общи неща, остават с нас.
• Идва разбирането, че искрената обич е по-скъпа от всички богатства на света.

По-малкото е по-добро
Екстровертите се стремят към постоянна комуникация с много хора. Те лесно осъществяват контакт с всички.
Може да възникне илюзията, че колкото повече общуване има, толкова повече щастието е налице. И колкото повече приятели има даден човек, толкова по-добре.
Но в крайна сметка дори екстровертите стигат до извода, че е по-добре да имат по-малко, но качествени приятели.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X