Напишете дума/думи за търсене

За небцето

Най-важното, което трябва да знаем за работата с фондан (галерия)

Най-важното, което трябва да знаем за работата с фондан (галерия)

До вчера малцина знаеха какво е фондан, а днес торти и сладки с фондан се престрашават да правят и не най-големите сръчковци. С помощта на Светослава Димова от кулинарно студио Ananda (в превод от

Грешките, заради които кафето ни няма хубава пяна

Грешките, заради които кафето ни няма хубава пяна

Като европейци ние, българите, обичаме кафето ни да е силно, плътно, ароматно и с каймак. Най-трудно обаче се постига перфектният каймак. Ето кои са често срещаните грешки, когато варим кафе у дома

Костният бульон – новата суперхрана (+рецепта)

Костният бульон – новата суперхрана (+рецепта)

Костният бульон беше обявен за една от суперхраните за 2017 година. Разбира се, това не означава, че той е актуален отскоро, напротив. Бульонът от незапомнени времена присъства в кухнята на редица

Как е най-добре да размразяваме месо

Как е най-добре да размразяваме месо

Погрешното размразяване на месо увеличава риска от заболявания, пренасяни с храната, предупреждава Карън Блексли, координатор на Центъра за бързо реагиране в държавния университет в Канзас

Страхотни начини да готвим с повече извара

Страхотни начини да готвим с повече извара

Писали сме за неизборимите предимства на изварата. Може да прочетете за това подробно тук. Но хората не се сещат често да готвят с извара, защото тя не присъства в най-традиционните ни рецепти

Трикове, с които правим храната по-здравословна

Трикове, с които правим храната по-здравословна

Искате ли да се научите да приготвяте по-здравословни версии на любимите си рецепти, без да губите от вкуса? При много от тях това е напълно възможно. Ето няколко съвета

Палачинкови миниторти

Палачинкови миниторти

богато на витамин В6 лесно 4-5 порции 30 мин За една порция: 428 ккал мазнини 16 г холестерол 158 мг въглехидрати 84 г протеини 16,2 г фибри 1,9 г необходими продукти: 2 ч.ч. брашно 2 ч.ч

X