Напишете дума/думи за търсене

Грим на плажа? За или против

Въпреки че не е най-практичното нещо, гримът на плажа за някои от нас е нещо съвсем нормално. Но той има доста особености, които е добре да знаем, за да не добием комичен вид, докато трупаме тен.

Лицето е добре да е почистено и хидратирано с лек продукт, за предпочитане с висока слънчева защита. Опитайте новите емулсии с лек тониращ ефект, които вече всички марки предлагат на пазара. Факторът на много от тях е не повече от 15, но ако ваканцията ви е на място близо до тропиците, добре е лицето ви да бъде защитено с минимум фактор 30. Обикновените продукти за слънчева защита на лице са доста тежки и мазни, затова тониращата емулсия с фактор е избор на тези от вас, които задължително искат да изглеждат перфектни дори на плажа, с помощта на лек грим.

Забравете за фон дьо тена
Тежи на кожата, придобива лепнеща консистенция в досег със силно слънце и има вероятност да станете на петна, ако влизате във водата. При използване на фон дьо тен по време на плаж има риск лицето ви да остане доста по-бяло от останалата част на тялото и да добиете комичен вид. Тониращият крем е достатъчен, но ако искате да прикриете определени недостатъци, ползвайте коректор с цвета на кожата. Нанесете го с помощта на четка на малки петна върху проблемните участъци и размажете до пълно сливане.

Бронзираща пудра за свежест
Ако усещате кожата си мъртвешки бледа и искате все пак лек тен, с помощта на голяма четка нанесете лека бронзираща пудра. Нанесете основно на скулите, като посоката на движение на четката трябва да е отдолу нагоре, и на челото, носа и брадичката. Преди нанасяне изтръскайте от четката излишното количество пудра, за да не се получи наслояване. При контакт с вода тази пудра няма да се размаже или да остане на петна като фон дьо тен, а ще се измие изведнъж и равномерно.

Лек грим и на очите
Ако държите на очната линия, а не намирате наистина водоустойчива такава, ето един малък трик: подсушете четката на очната линия със салфетка; потопете я в края на четката на водоустойчива спирала и нанесете директно върху клепача. Просто и наистина гениално, имайки предвид, че доста водоустойчиви очни линии не изпълняват добре функцията си в досег с различни типове кожа.
Нанесете максимум два слоя от същата тази водоустойчива спирала, започвайки от основата на миглите навън. Забравете за долните мигли! Този вид грим смалява окото, а има и вероятност да се разтече.

Малко руж
Нека ружът ви да е в натурален, близък до кожата цвят, с полупрозрачна консистенция. В козметичните вериги предлагат хубав течен и лек руж, който се нанася на скулите с пръсти или гъбичка за фон дьо тен.
И за финал на грима за плаж, посипете лицето си пак с полупрозрачната пудра с помощта на голяма четка, концентрирайки се особено върху Т-зоната ( чело, нос и брадичка). Това ще “запечата” ружа и пудрата и ще изглеждате максимално естествена.

Устните се нуждаят от добра защита, затова заложете на съвсем леко тониран вазелин с висок слънцезащитен фактор.
И все пак, ако можете да се разделите с грима по време на почивката си, направете го! Вашата кожа също има нужда от ваканция.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X