Напишете дума/думи за търсене

С какво да подновяваме слънцезащитата през деня

Едва ли е останал някой, който да не знае колко е важно да ползваме всеки ден, независимо от сезона и това дали сме вкъщи или навън, слънцезащитни продукти, за да предпазим кожата си - не само от изгаряне, но и от риск от преждевременно стареене. Не само че е задължително да го правим всеки ден, но според експертите SPF-крем трябва да се нанася на всеки два часа. При това независимо от цвета на кожата ви.

Една от основните причини за пренебрегване на този съвет е фактът, че повторното нанасяне на слънцезащита върху лицата не е най-комфортното – особено, когато сме гримирани.

За щастие, козметичните марки вече признават нашата нужда от практични слънцезащитни продукти за лице, които могат да се допълват и наслояват, без да се засяга перфектно нанесеният грим на лицето ни. Изглежда, че решението се крие в интелигентните пудри и мистове, обогатени с широкоспектърна защита.

Практични за носене в чантата и за ползване в движение, тези формули - които често съдържат озаряващи и обединяващи тона пигменти - могат дори да се ползват вместо обичайния ви BB крем или пудра.

На първо място опцията да имате практичен продукт, с който да възобновявате слънцезащитата си през целия ден, са компактните пудри. Изберете изпитана марка, като проверите състава на продукта в сайт като ТОЗИ например. Може да проверявате дали съставките на козметиката ви са добри и дали отговарят на вашия вид кожа и на ТОЗИ сайт.

При компактната пудра неудобството е, че при дълго носене в чантата може да се напука и разтроши. Вариант е да оставите една в офиса си и/или в колата, ако шофирате през деня.

Друг чудесен вариант за обновяване на слънцезащитата през деня са кремпудрите. Отново важи съветът за проверка на съставките и за закупуване на проверени брандове.

Пудрите със SPF фактор имат и допълнителни предимства. Ако имате мазна кожа, това е добър начин да потушите лъскавината. Също така пудрата може да задържи фон дьо тена и коректора ви по-дълго.

Спрейовете и мистовете също са опция, но се намират трудно все още. Внимавайте да не съдържат алкохол на челни позиции, защото това би означавало, че ще изсушават кожата ви. Ако откриете качествен спрей със слънцезащитни функции, той може дори да има допълнителни хидратиращи качества.

Това означава, че наистина няма оправдание да не носите (и не прилагате отново и отново) слънцезащитния си крем всеки ден, особено по време на топлите, слънчеви месеци.

Най-доброто за нашата кожа след 45

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X