Напишете дума/думи за търсене

Има ли продукти за лице, които не може да се прилагат заедно

Все повече и повече от нас използват мощни съставки за грижа за кожата като киселини и ретинол редовно, така че е важно да знаете кои от силните козметични продукти не се смесват.

За съжаление няма универсален съвет, защото зависи от кожата ви и от типа на продуктите. Като цяло избягвайте да ползвате силните и дразнещи продукти в една рутина и в един ден дори.

Кои продукти не трябва да използвате през деня или през нощта?

Кремовете с витамин А като ретинол или ретиналдехид могат да повишат чувствителността към слънцето и затова трябва да се прилагат през нощта - а на следващата сутрин обезателно трябва да се прилага слънцезащита с висок SPF фактор. Същото важи и за киселините.

Антиоксидантите като витамин С могат да се използват както сутрин, така и вечер, но тъй като те осигуряват форма на защита срещу ултравиолетови лъчи и замърсяване, е разумно да ги прилагате главно сутрин, преди да излезете от вкъщи.

Колко киселинни продукта са позволени наведнъж

В наши дни киселините се предлагат в почти всяка форма за грижа за кожата - от почистващ препарат до тонер, серум и овлажнител. И така, какво е безопасното ограничение за това колко AHA / BHA продукти можете да използвате едновременно?

Зависи от това колко реактивна е кожата ви, а също и от индивидуалните й нужди. Киселините са потенциално доста дразнещи за кожата и могат да причинят зачервяване и чувствителност, така че е най-добре да изберете един продукт и да добавите други, само ако все още има клинична нужда и кожата ви е в състояние да го понася. Не е нужно да използвате всяка киселина само защото я има на щанда.

Ако имате мазна кожа или такава с пъпки, изберете салицилова киселина. Ако искате да изгладите и хидратирате кожата, изберете млечна киселина. Ако искате да изсветлите тъмните петна или да лекувате бръчки, изберете гликолова киселина.

За тези, които не могат да понасят никоя от горните киселини, манделовата киселина може да бъде по-малко дразнеща за използване, тъй като по-големите молекули не проникват толкова дълбоко.

Защо редът на вашата рутинна грижа за кожата е от значение

Най-общо казано, правилото за грижа за кожата може да бъде обобщено по следния начин: защитете кожата си през деня - SPF, най-добрите BB кремове и хидратация, и коригирайте кожата си вечер - ретиноли, концентрирани серуми и по-тежки овлажнители.

Ако имате на разположение всички козметични продукти на света, няма значение, ако ги прилагате в грешен ред. Това е така, защото продуктите, приложени в неправилен ред - или дори твърде много продукти, приложени едновременно, ще се разреждат или анулират взаимно.

Бакучиол - новата звезда в борбата срещу стареене на кожата

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X