Напишете дума/думи за търсене

Как да имаме по-дълго млади ръце

Казват, че възрастта на една жена се познава по ръцете. Обичайно хвърляме много повече усилия в грижи за лицето и тялото и пренебрегваме ръцете. Затова те ни го връщат, като стават най-издайническият белег на нашата възраст.

Заемете се с превенция още днес и ще се радвате дълго на здрави, млади и красиви ръце.

Какво се случва с възрастта на ръцете ви

С напредване на възрастта кожата ни изтънява и мазнините в нея намаляват. Еластичността изчезва и оттам кожата се набръчква, а в комбинация с това развива и старчески петна.

Как да направим ръцете да изглеждат по-млади

Включете тези три действия в ежедневната си рутина:

1. Третирайте повърхността.

Можете да окажете голямо влияние върху външния вид на ръцете с лесна, но ефективна рутина за грижа за ръцете:
Защита: Използвайте слънцезащитен крем (SPF50) и го прилагайте често. Носете ръкавици за продължително излагане на открито или при почистване.
Овлажняване: Поддържането на ръцете хидратирани е ключът към противодействието на сбръчкването на кожата. Нанасяйте лосиони или кремове често през целия ден. Това ще помогне на кожата ви да запази еластичността си.
Ексфолиант: Сухата кожа е мъртва кожа, затова се погрижете да я премахвате редовно. Може да използвате най-обикновена смес от лимон и захар, за да ексфолирате и тонизирате кожата си.
Колкото до старческите петна, третирайте ги с лимонов сок или оцет. Вижте как тук.

2. Помислете за липофилинг - инжектиране на мазнини.

Не, не е за всеки, но ако наистина искате да направите кожата на ръцете си да изглежда по-сочна и младежка, инжектирането на мазнини е един от най-добрите начини.

Златният стандарт е да вземат от собствената ви мазнина от корема, дупето или бедрата и да я поставят в кухите зони на ръцете ви. Това изисква незначителна интервенция с една или две седмици възстановяване.

Синтетичните инжекции също са опция, но използването на собствени мазнини трае по-дълго и отхвърлянето не е проблем.

Какво не бива да правите 

1. Не пушете. Тютюнопушенето не е лошо само за вашите вътрешни органи, но и за кожата. То съсипва не само кожата на лицето ви, но и тази на ръцете.

2. Не използвайте силни препарати без ръкавици. Понякога в бързането си свършваме една работа и изобщо не се замисляме, че може би сме почистили страхотно банята, но сме навредили жестоко на кожата си. Носете ръкавици. Дръжте ги на удобно място и ги ползвайте винаги, когато имате досег до препарати.

3. Не правете операция за отстраняване на кожата. Хирургията за отстраняване на излишната кожа на ръцете носи повече рискове, отколкото ползи и не се препоръчва от истинските специалисти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X