Напишете дума/думи за търсене

Бавно, бързо, приключенски - как се храним определя нашата личност

Изглежда, че начина, по който се храним, е свързан с вашата личност. Поне това предполага един доста любопитен експеримент. Той идентифицира до десет типа личности според начина, по който консумираме храна.
Джулиет А. Богхосян провежда експеримент, в който открива, че типовете на личността варират в зависимост от това как хората се държат по време на хранене.
Експериментът е проведен от компанията Food-ology. Този калифорнийски бизнес изучава как хранителните навици са свързани с личностните черти и поведенческите тенденции.

Проучването установи до десет различни типа личност.

Бавноядците
Според експеримента хората, които се хранят, без да бързат, овкусяват и дъвчат добре храната си, са контролиращи и уверени хора. Освен това те знаят как да се радват на живота.
В допълнение, този спокоен начин на поведение по време на хранене влияе върху останалата част от живота им по отношение на области като контрол или лична безопасност.

Бързоядите
Хората, които изяждат храната си, без да я дъвчат правилно, са свикнали да правят много неща наведнъж.
Те са нервни и доста импулсивни хора. Те също са здравословно конкурентни.

В отношенията тези хора често поставят интересите на другите пред своите. От друга страна, те се нуждаят от собствено пространство.

Организаторите
Хората, които организират храната си според цвят, размер или произход, търсят ред и чистота. Те също искат спокоен живот. По време на работа те са изключително организирани, но не са много решителни в неочаквани и стресови ситуации.

Приключенците
Хранителните авантюристи са тези, които обичат да опитват нови ястия и съставки. Те са склонни да бъдат екстроверти, които обичат да поемат рискове. Никога не се отегчават и обикновено се харесват на всички.
Те обаче не обичат да са сами. Трябва винаги да имат други хора около себе си.

Интровертите
Експериментът показва, че най-интровертните хора са тези, които винаги ядат едно и също и не смесват много храни или съставки. Те също са аналитични и педантични.

Смесителите
Хората, които обичат да смесват храната и съставките си, са силни и дружелюбни. Те също са склонни да бъдат отговорни.
На работното място обаче им липсва практичност, когато става въпрос за приоритизиране на задачите.

Небрежните
Тези хора са тези, които дъвчат и отпиват с отворена уста и вдигат много шум, когато ядат или пият. Не ги интересува много какво мислят другите за тях.
Те са откровени и директни, което невинаги харесва на околните. Освен това небрежният им начин се отразява в други области на живота им.

Плановиците
Тези хора нарязват старателно храната си, преди да започнат да ядат.
Те живеят повече в бъдещето, отколкото в настоящето. Всъщност те имат проблеми да живеят тук и сега и да се наслаждават на случващот се около тях.

Придирчивите
Те искат да знаят всичко за това, което ще ядат. Обикновено са изключително любопитни хора. Въпреки това те са склонни да останат в зоната си на комфорт и обикновено не поемат рискове.

Тези, които винаги ядат едно и също
Хората, които са склонни да ядат едно и също нещо, обикновено са аналитични, педантични и методични хора. В някои случаи те могат да проявят вида на поведение, установено в условия на психическа скованост.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X