Напишете дума/думи за търсене

Защо е по-добре да си тръгнем от човека, когото не харесваме достатъчно

„Защо се дразня толкова?, „Защо не харесвам вече партньора си?”, „Той не ми е направил нищо лошо!...

Най-вероятно на повечето от вас някога им се е случвало да се упрекват за недостатъчните си чувства към хората, с които имат връзка.
И се опитваме да ги обичаме, да проявяваме внимание, да събуждаме емоционални усещания в себе си. Да ги изстискаме като паста за зъби, в която няма почти нищо.

Най-доброто, което може да направите и за двамата е, да си тръгнете.

Ще почувствате облекчение. Няма да ви се налага да се чувствате в капана на едни отношения, на които не може да отговорите реципрочно.
По-добре да си тръгнете, отколкото да лъжете.
Себе си, другият.
И не, не търсете оправдание за липсата на чувства. Няма значение дали той или тя е имал трудно детство и бурни житейски обстоятелства. Все тая дали вие притежавате буйна фантазия за това каква трябва да бъде една връзка. Трябва да се научим да приемаме и разбираме, че понякога не ни е писано да бъдем с някого.

Тръгнете си от него, докато е време. Преди и малкото симпатия да е станала на пепел, а след това и на осквернение, омерзение и дори омраза.

Тръгнете си, ще бъде облекчение на всички, замесени в тази недостатъчно любовна афера.
Тръгнете си веднага, ако е възможно. За да не се упреквате за безпочвено раздразнение и да не се опитвате да обичате някого, когото не бихте могли да обичате и който не успявате да приемате като правилен за вас.
Може да разберете дори от една лъжица дали супата е кисела, нали? Не е нужно да я изяждате докрай, за да се уверите, че става за ядене.

Същото е и с неподходящите връзки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X